Suvemaitsed väikese vimkaga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Antoniuse Gildi maitseelamuste koja catering-köögi perenaine Ann Ideon juhatab teid oma retseptides kulinaarsele suveseiklusele, kus kukeseeni täiendab kitsejuust ning salatit ehivad rukkililled.
Kukeseened kitsejuustu ja tilli-mündisalatiga
Kahele
• 200 g kukeseeni
• 20 g võid
• pool sibulat
• 60 g valgehallitusega kitsejuustu
• 100 ml rõõska koort
• soola, pipart
Salatiks:
• 2 peotäit lehtsalatit
• 3–4 oksa tilli
• 2–3 oksa piparmünti
• 1 sl oliiviõli
• soolahelbeid
Lisaks:
• värskeid kartuleid
Haki sibul ja prae võis klaasjaks, lisa terved kukeseened ning prae kergelt läbi. Lisa tükeldatud kitsejuust ja rõõsk koor ning kuumuta, kuni kaste pakseneb. Maitsesta.
Salatiks rebi salatilehed väiksemateks tükkideks, näpi tillioksad ning mündilehed varre küljest, lisa õli ja maitsesta soolaga.
Serveeri kukeseente ja tilli-mündisalati kõrvale värskeid keedukartuleid.
Seesamikana lillelise salatiga
Kahele
• 300 g kanafileed
• 100 g seesamiseemneid
• 1 muna
• soola, pipart
• praadimiseks õli
• Salatiks:
• 4 peotäit erinevaid salatilehti, nt lehtsalatit, rooma salatit, peedilehti
• paar oksa meeldivaid ürte, nt punet, piparmünti
• 2 saialilleõit
• 2 rukkililleõit
• 1 sl head oliiviõli
• soolahelbeid
• balsamico-kreemi
Lõika kana viiludeks ning paneeri lahtiklopitud ja soolaga maitsestatud munas, seejärel seesamiseemnetes ning prae lõigud keskmisel kuumusel kuldpruuniks.
Salatiks rebi erinevad salatilehed suupärasemateks tükkideks, lisa terved pune- ja mündilehed ning saialille ja rukkilille õielehed. Lisa soolahelbed ja õli ning sega õrnalt läbi. Serveeri kanafileed salatipadjal, soovi korral pisukese balsamico-kreemiga.