Naine muudab elu jooksul oma soengut keskmiselt 150 korda

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kas sa oled mõelnud, kui palju kordi elus sa juuksuri juures käid? Või, kui mitu erinevat soengut sul elu jooksul olnud on?

Teadlased arvutasid välja, et oma kõige aktiivsema eluperioodi jooksul, vanuses 15-65 eluaastat, külastavad naised juuksurit keskmiselt 250 korda ning lasevad endale teha 150 erinevat soengut, kirjutab You Beauty.

Paljudele naistele meeldib, kui neil on hea juuksur, kes pakub välja uusi ja põnevaid soenguideid. Briti sotsioloogid küsitlesid 2000 naist ja said teada, et keskmiselt vahetab 15-65-aastane naisterahvas soengut kaks korda aastas ning muudab oma juuksevärv kord aastas.

Enamasti lasevad naised oma soengut muuta, sest see on neid ära tüüdanud. Tihti soovitakse imagot muuta pärast lahkuminekut, kuid ajendiks võib olla ka mõne kuulsuse soeng või juuksevärv. Inglismaal on kõige populaarsemaks soenguiidoliks Victoria Beckham.

Keskmine naine proovib elu jooksul 100 erinevat juuksetooni, radikaalseid juuksevärvimuutusi tehakse umbes kord aastas, ehk 50 korda elu jooksul. Iga kahekümnes küsitletud naine ütles, et lasevad enda soengus iga kord midagi muuta ning 47 protsenti vastanutest katsetas pisidetailide muutmisega.

15 protsenti vastanutest ütles, et muutsid oma soengut pulmade tõttu ning 13 protsenti naistest tundsid vajadust soengumuutuse järele pärast laste sündi. Juuste pikkuse muutmine on tihti seoses aastaaegade vaheldumisega. Samuti muudavad naised oma soengut kui on saabumas mõni tähtpäev, kõrgkooli lõpetamine või siis kui mõnest soengustiilist on saanud tõeline moehitt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles