Kati Saara Vatmann: kes kasutab internetti lollisti, see kasutab kõike lollisti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Saara Vatmann
Kati Saara Vatmann Foto: Joosep Martinson/Õhtuleht

Kirjanik Kati Saara Vatmann rääkis Kroonikale, et ei näe saladuste hoidmisel mõtet, sest mida avalikumalt ja läbipaistvamalt oma asju teha, seda vähem haavatavam ollakse.

«Mida rohkem saladusi ja varjatud elu, seda kergem on paljastada – aga avalikku ausat ja siirast inimest ei saa paljastada, ega lüüa,» usub Vatmann, kelle sõnul tuleb valukohti Facebooki postitustest välja alailma, mis talle meeldibki.

Kirjanikule meeldib Facebookis teemat alustades n-ö pall veerema lükata, kuigi ta ei pruugi isegi edasisi kommentaare lugeda. «Selle jälgimine ei kujune kindlasti mu edasise päeva sisuks. Facebooki saab kasutada sama lollilt, nagu ahv kasutaks aatompommi,» selgitas ta. «Haamrit saab kasutada nii ehitamiseks kui tapmiseks.»

Vatmanni selgitusel on Facebook talle justkui värav, mille abil saab sõpradega suhelda ja ühiskonna valupunkte arutada. «Samas saab kasutada seda ka mängude ja sõltuvuste keskkonnana. Kes kasutab internetti lollisti, kasutab kõike lollisti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles