Kuidas suurendada rahulolu endaga?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media

Mida rohkem me iseend kritiseerime, seda enam väheneb meie enesekindlus. Paraku ei mõjuta meie suhtumine oma välimusse ainult meid, sest inimestele ei meeldi suhelda nendega, kes iseend avalikult arvustavad.

Ilmselt ei üllata see kedagi, et suur osa naisi pole oma praeguse kehakaaluga eriti rahul. Portaali You Beauty korraldatud uuringus tunnistas enam kui 50 protsenti vastanutest, et nad ütlevad tihti laused, mis käivad nende kehakaalu kohta. «Ma tunnen end paksuna.» «Ma peaksin dieedile minema.» «Ma soovin, et oleksin saledam.»

Selgub, et selline enese alavääristamine mõjutab oluliselt ka seda, kuidas su kaaslased sinusse suhtuvad. Inimestele ei meeldi suhelda nendega, kes pidevalt iseend kritiseerivad või loodavad seeläbi rohkem komplimente saada. Kuidas siis jagada tundeid oma välimuse kohta nii, et need poleks enesehävituslikud või vastupidi, ülemäära kiitlevad.

Ajakirjas Marie Claire ilmub igal kuul rubriik, kus naised erinevatest maailma paikadest ütlevad, mis neile enda välimuse juures meeldib.

«Minu õrnad tedretähnid teevad mind näiliselt nooremaks.»
«Tänu suurepärastele geenidele on mul õnnestunud pärida veatu nahk.»
«Punane huulepulk toob esile mu täidlased huuled.»
«Nagu kõiki naisi minu perekonnas, on ka mind suurepäraste kurvidega õnnistatud.»

Kõik need ütlused väljendavad positiivset suhtumist iseendasse viisil, mis ei tundu üleolev või hooplev. Mõned neist hindavad kindlat omadust välimuse juures. Mõned on tänulikud geneetikale. Mõned selgitavad, kuidas nad oma parimaid külgi kosmeetika abil rõhutavad. Kõik need ütlemised peaksid sõprade seas tekitama positiivse arutelu. Samuti võib keskenduda sellele, mida sa oma kehaga teha suudad. Näiteks jooksmine, tantsimine, aiatööd või muu sarnane. See aitab sul keskenduda headele omadustele. Realistlikud ning positiivsed kommentaarid mõjutavad inimeste suhtumist sinusse ning sinu enesehinnangut.

Enesekindlust saab tõsta tasapisi, see ei toimu üleöö. Leia endas igal päeval üks asi, mis sulle su välimuse juures meeldib ning kirjuta see üles märkmikku või telefoni.  Kui sa tunned end oma välimuse pärast kehvasti, loe seda nimekirja. Lõpeta enda võrdlemine teiste naistega. Keskendu oma tervisele, mitte mõõtudele ning hinda oma keha selle eest, mida ta suudab. Ning lõpetuseks, ära sea enda väärtust nendele kriteeriumidele, milles Barbie hea on. Sinus on palju enamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles