Kosmeetik, kes teab õnne valemit

, Iluguru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerly Rechlin
Gerly Rechlin Foto: Erakogu

Gerly Rechlin on kosmeetik, kelle kohta võib julgelt öelda, et ta on eriline. Jah, eriline juba sellepärast, et pärast temaga jutuajamist on kogu järgnev päev kuidagi kerge ja positiivne. Ja sellel on ka väga lihtne selgitus.

Nimelt on Gerly enda jaoks avastanud reiki ning hinge- ja vaimumaailma, mille ta ühildab osavalt nii kosmeetikutööga kui ka end ümbritseva maailmaga.

Kuidas sai sinust kosmeetik?

Töötamine ilualal või täpsemalt siis kosmeetikuna oli mul mõttes juba väga varajases nooruses, kuid keskkooli lõppedes lasin end mõjutada teiste arvamustest ja valikutest.

Olin ka ise uurinud ja saanud teada, et kosmeetikutööga alustamine ei ole just väga kerge ja suuri rahasid seal ei liigu. Samuti nõuab aega ja kannatust oma klientuuri väljakujunemine. Nii läksingi õppima hoopis ärijuhtimist ning rahvusvahelist turundust.

Süda igatses aga endiselt kosmeetikuameti järele ja ühel päeval leidsingi endas nii palju enesekindlust, et minna seda õppima.

Läksin kohe ka ilusalongi administraatorina tööle ning üsna ruttu, kogu selle maailma keskel olles, sain aru, et see ongi see, mida teha tahan ja mis mul hästi välja tuleb. Ma võin täiesti julgelt öelda, et minu töö on ka minu hobi.

Aga kuidas tuli sinu ellu reiki?

Huvi vaimse maailma vastu on mul olnud juba väga pikka aega, kuid sügavuti hakkasin sellega tegelema siis, kui minu esimene laps oli tihti haige. Sageli oli nii, et haigused jäid tal vinduma ja tuli teha antibiootikumikuure. Samas sain aru, et antibiootikumid nõrgestasid üha enam tema immuunsüsteemi, samuti lõid aeg-ajalt välja erinevad allergiad ning hakkasid ilmnema esimesed astmanähud.

Mõtlesin, et mul pole midagi kaotada ja proovin alternatiivmeditsiini ning nii avastasin enda jaoks homöopaatia ja laps sai pikapeale terveks.

Muidugi ei toimunud kõik kiiresti, läbida tuli mitmeaastane protsess. Järgmise sammuna tuli mu ellu reiki. Reiki on universaalne elujõud, mida juhivad vaimsed seadused ja suur armastus. Reiki toimib kõigil tasanditel – füüsilisel, emotsionaalsel, hingelisel ja vaimsel.

Igapäevase elu negatiivsed läbielamised, haigused, traumad jne kahandavad meie eluenergiat, mille oleme saanud oma sünnihetkel, reiki võimaldab selle taastada. Reiki tasakaalustab keha energiaid, kuid samas on reiki igale inimesele erinev, kuna igaühel meist on erinevad vajadused. Otseselt öeldes olen mina armastuse ja universaalse eluenergia vahendaja ehk olen lihtsalt kanaliks, ma ei anna ära enda energiat.

Kas ja kuidas oled reiki kosmeetikuteenusega ühendanud?

Reiki kaudu saab tervendada inimesi, kes viibivad kuskil eemal, samuti saab seda edasi anda ka kosmeetiliste teenuste ajal. Häälestan ennast reiki energiale ja läbi minu voolab reiki energia kõigele ja kõigile, kellega kokku puutun. Reikit saab suunata teistele inimestele, loomadele, taimedele, mis tahes olukordadele, samuti iseendale. Reikit saab saata ka läbi aja – tervendama minevikku või toetama tulevikku. Teen ka tervendavaid reikiseansse, kus ravimine toimub käte kaudu. Neid seansse ma salongis ei tee.

Väga põnev on see, et inimesed tunnetavad kohe ära, kui ma olen avatud reiki kanalina. Ma ei tea ka, mida tähendab probleemne klient. Kui nüüd hästi mõelda, siis meenub küll paar sellist, kes tulevad koos oma särtsuvate argimuredega. Oluline on aga ise jääda tasakaaluseisundisse ning mitte midagi võtta isiklikult.

Kui oled rahuseisundis ja neile nende närvilisust tagasi ei peegelda, siis unustavad ka nemad selle. Ma püüan alati leida igas jutus ja juhtumis midagi positiivset. Kui keegi kurdab midagi, mis on temaga juhtunud, siis keskendun mitte loo negatiivsele küljele, vaid hoopis positiivsele, mida võiks sellest õppida. Samuti aitab igast olukorrast välja tulla tänulikkus. Inimene areneb ja kasvab läbi kannatuste ja raskuste.

Kõik negatiivne, mis me elus kogeme, teenib meie jaoks head. Kõik, mis sinu elus toimub, inimesed ja sündmused, iga viimsemgi pisiasi, mis su elus lahti rullub, on sulle peegeldus sellest, mis toimub sinu sisemaailmas. Iga inimene loob oma elukogemused ise ja sisemine reaalsus eelneb alati välisele reaalsusele.

Reiki puhastab energiavälju ja vabastab keha blokeeringutest ning seeläbi paraneb ka tunnetus. Oled rohkem tasakaalus ja sul on sisemine rahu, samuti vähenevad mõttetud ja segavad hirmud. Kui igapäevaselt  tegeleda reikiga või oled saanud reiki pühitsuse, siis hakkavad elus toimuma nn puhastusprotsessid – need muutused võivad toimuda erinevatel tasanditel.

Hiljuti läksid lahku oma elukaaslasest, kas selles oli oma «süüd» ka reikil?

Omajagu kindlasti, kuid pigem oli reiki see, mis tegi lahkuminekust ülesaamise mulle väga kergeks.

Meie probleemid algasid umbes samal ajal, kui avastasin enda jaoks reiki, ja kindlasti ei mõjunud minu muutumine elukaaslasele just rahustavalt. Näiteks ei läinud ma enam erimeelsustega kaasa. Selle asemel, et reageerida ja midagi isiklikult võtta, jäin rahulikuks ja andsin mehele vabaduse otsustada, kuidas ta soovib oma eluga edasi minna.

Ma usaldan elu kulgu ja tean, et läheb nii nagu vaja ehk mulle parimal viisil. Tean, et olen alati õigel ajal õiges kohas õigete inimestega kohtumas ja õige teo peal. Tavaliselt inimesed kardavad muutusi ja selle taga on hirm. Muutused on tegelikult head, kuna kõik see, mis tuleb pärast muutust, on alati parem, kui see, mis oli ennem. Kohe alguses, kui oled muutuste keskel, ei pruugi sellest aru saada, see jõuab kohale alles mõnda aega hiljem.

Kui nüüd jälle kosmeetikukabinetti minna, siis kuidas suhtud keerulistesse ja sageli ka süstimist nõudvatesse protseduuridesse?

Ma ei poolda neid, aga kindlasti ei mõista ma kedagi hukka, kes seda teha soovib. Samuti on need protseduurid efektiivsed ja täidavad oma ülesannet, kui tahad kiiret tulemust. Iga inimene ise tunneb ära, mis on tema jaoks õige ja mis talle sobib.

Ei poolda aga põhjusel, et kõik keemia, mis on meie ümber ja mida me endale peale määrime või sisse sööme, muudab ka meid ümbritsevaid energiavälju. Energia peab saama vabalt voolata, aga kõik, mis pole loodusega kooskõlas, blokeerib energiavälju.

Mida puhtam ja peenem meie energia on, seda paremini ennast tunneme ja tajume ümbritsevat maailma. Meile on loodud just selline keha, nagu selles elus oma eluülesande täitmiseks vaja on, ja veel enam, kui oled endaga rahul ning armastad iseennast sellisena nagu oled, siis peegeldub see ka sinu välimuses. Kõik saab alguse iseendast ja suhtumisest iseendasse. Õnn on meie endi sees peidus, tuleb ta sealt vaid üles otsida.

Kui mureks on vanus, siis saab seda muuseas ka mõttejõul parandada. Tegelikult saab kõik alguse mõttest. Mõte loob meie elu, aga tunne näitab ära, mida sa loonud oled. Kui soovid noorem välja näha, siis ütle endale see vanus, mida soovid. Järgnevalt on vaja sellesse siiralt uskuda, siis see hakkab toimima.

Uskumus aga pole midagi muud, kui mingi mõtte pidev korrutamine. Mõnel võtab see vähem aega, teisel tuleb aga kiiremini. Oluline on usk, sest universum saab vastata ainult sellele, mida me usume iseendast ja oma elust. Kindlasti ei tohiks soovmõtted sisaldada eitust, kuna eitus sulgeb energiaid. Kui ütled endale, et «ma ei taha olla haige», siis universumi jaoks kaob sealt «ei» ära ja sa saadad välja info – «ma tahan olla haige». Selle asemel võiks öelda, et «mul on suurepärane tervis» või «ma olen täiesti terve».

Ideaalis ma soovingi, et minu töökohaks oleks loodusliku kosmeetika stuudio. Hetkel on minu teenuste hulgas ka aparaadihooldused, kuid üha rohkem sukeldun looduslikku filosoofiasse. Olen avastanud enda jaoks sarja, kus kogu lähenemine on tavapärasest tugevalt erinev. See looduskosmeetikasari läheneb nahahooldusele holistiliselt ehk inimest vaadeldakse kui tervikut.

Nahk peegeldab nii füüsilist tervist kui ka vaimu- ja hingeseisundit. Mida rohkem on inimene tasakaalus ning ilusamad tema mõtted, seda enam ta ka särab – nii sisemiselt kui väliselt. Näiteks ei jaotata nahka harjumuspäraselt tüüpideks, sest kosmeetika ülesanne on taastada naha normaalne olek, sõltumata selle ajutisest seisundist, ning lisaks nahka keskkonna kahjulike mõjude eest kaitsta.

Tooted valitakse naha seisundi järgi ja need ei tee naha eest tööd ära, vaid äratavad üles tema tervenemisvõime ja taastavad tänu sellele ajapikku tasakaalu. Lisaks õpetavad tooted seda tasakaalu ka hoidma. Nahk on ju võimeline ise tootma seda, mida ta vajab – meil tuleb lasta tal toimetada.

Näiteks on selles sarjas rasuse naha «päevakreemiks» näoõli. Ja seda põhjusel, et kuivatav kosmeetika annab rasunäärmetele teate toota veelgi rohkem rasu. Õli aga saadab signaali maha rahuneda, sest nahas jagub rasu piisavalt. Tavatuks lähenemiseks on ka see, et sarjas puudub öökreem, sest uneajal nahk hingab ning vabaneb päeva jooksul kogunenud jääkainetest, mida öökreem vaid takistaks. Õhtuse näopuhastuse lõpetab õlivaba näotoonik.

Salongihoolduski algab harjumatul moel – jalavanni ja -massaažiga ning näomassaaži asendab silitavate pintslitõmmete ja õrnade vajutustega tehtav lümfistimulatsioon. See mõjutab kogu keha, parandab energia liikumist ja lümfiringet, viib välja mürgid ning tugevdab immuunsüsteemi.

Toodete koostisosad – tervendavad tõmmised, väärtuslikud aroomi- ja taimeõlid, esmaklassilised looduslikud vahad – on saadud mahedalt ja biodünaamiliselt kasvatatud või metsikust loodusest säästlikult korjatud ravimtaimedest. Kõik tooted on vabad sünteetilistest lõhna-, säilitus- ja värvainetest, samuti geenmuundatud taimedest ning pole iseenesestki mõista kunagi loomade peal testitud.

Kuidas olla kindel, et toode on ikka looduslik?

Esmalt võiks kindlasti lugeda, mis on etiketil kirjas. Jah, tihti tuleb ise tark ja teadlik olla, sest kahjuks iga looduslik toode ei pruugi alati nii puhas olla, kui lubatakse. Kui huvi on tõsine, siis soovitan kindlasti teemasse rohkem süveneda.

Sinu jutust ja olekust lausa kumab, et oled endaga kooskõlas ja naudid oma tööd. Mida soovitada aga neile, kes ei saa sellega hiilata?

Kui teed seda, mis sulle meeldib ja mis sind inspireerib, siis oled rõõmus, õnnelik ja iseendaga kooskõlas ehk tasakaalus. Siis on sul ka mida teistele anda ja jagada. Kui teed oma tööd südamega, siis tajuvad seda ka sinu kliendid ja kõik teised inimesed, kes on sinu ümber.

Elada tuleb südame järgi ja usaldada iseennast ning oma intuitsiooni. Meil on võimalus teha otsuseid ja valikuid nii mõistuse kui ka südamehääle järgi. Sageli saab võitu just mõistuse hääl, nagu minugi puhul, kui seadsin kosmeetikakooli asemel sammud hoopis ärikooli. Täna tean ma aga lihtsat tõde, et mõistuse hääl on sinu selles elus õpitud tarkused.

Õpitud tarkus aga pole südame tarkus. Südame tarkus on sisemine tarkus ja südamehääl on kõikides eludes õpitud tarkused. Süda järgib alati armastusetunnet ja südamega valitud tee on palju kergem ja sujuvam kui mõistuse poolt valitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles