Ivi Eenmaa: prostitutsioon pole iialgi vaba valik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivi Eenmaa.
Ivi Eenmaa. Foto: Liis Treimann

Majandusteadlane Andres Arrak tõstatas hiljuti küsimuse, kas Eestis ei tuleks prostitutsioon legaliseerida. Endine riigikogulane Ivi Eenmaa avaldas ajakirjas Naised arvamust, et seda ei tohiks mitte mingil juhul legaliseerida ega muuta ametlikult tööks.

«Ma arvan, et inimesed ei peaks enese müümisega mitte mingil kujul tegelema, ei vahendaja käe läbi ega omal käel,» sõnab ta. «See on ebameeldiv ja alandav. Arvan, et inimesed, kes sellele teele lähevad või satuvad, vajavad abi nii vaimses kui ka füüsilises mõttes. Ma ei usu, et keegi soovib vabatahtlikult sellisel viisil raha teenida.»

Ivi Eenmaa selgitusel viib sellise ameti juurde mingi mure, ja mitte ainult ullikesi, vaid ka tervemõistuslikke inimesi. Seetõttu usub ta, et prostitutsiooniga tegelev inimene vajab suurt abi. «Sellele teele pöördumise taga on perekond, probleemid ja inimsuhted. Pole vahet, kas inimene tegeleb prostitutsiooniga omal käel või müüb seda keegi teine, see pole minu meelest iialgi vaba valik,» arvab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles