Kodumaised maasikad valmivad tänavu hiljem

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad.
Maasikad. Foto: Caro / Scanpix.

Kui eelmisel aastal võis esimese saagi maasikapõllult korjata juba juuni keskel, siis tänavu venib maasikate valmimine pisut jaanipäeva lähedale ja hilisemakski, kuid saak tõotab tulla hea.


Kevad oli tänavu küll jahedavõitu, kuid öökülmadega maasikatele liiga ei teinud ning kui ilmad oleks olnud natukenegi soojemad, võiks varsti esimesi maasikaid korjata, kirjutab

Maaleht

.

Kui Räpina vallas kolmel hektaril Polkat kasvatavad Kalmer ja Ille Kasvand ootavad saaki jaanipäevaks, siis Tõnu Oks Vana-Kuuste Marjamaa talust ütles, et tema maasikapõldudelt kindlasti jaanipäevaks korvi täis ei saa, sest seal kandis püsivad ilmad kauem jahedad.

Oksa sõnul oleks nii tootjatele kui tarbijatele parem, kui maasikahooaeg algaks mõne kuuma päevaga, mis marjade valmimise hooga käima lükkaks ja jätkuks nn normaalse Eesti suvega, kus ilmad poleks liiga kuumad ega liiga külmad.

Pehme talv lubab aga üldiselt head maasikasaaki, samuti peaks senine ilm olema soodne õuna-, vaarika- ja mustikasaagile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles