Blogijad patrullivad tänavatel, et pildistada stiilseid inimesi

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Piibe, Britt, Maria.
Vasakult: Piibe, Britt, Maria. Foto: Erakogu

19-aastased Tallinna tüdrukud Piibe, Britt, Maria nimetavad end kolmeks musketäriks, kes on loonud tänavastiiliblogi Tour of the Streets, et tuua inimesteni stiilinäiteid otse tänavailt.

«Ühel ütlemata imelisel sügispäeval saime aru, et Eestis on midagi puudu – inimesed, kes jäädvustaksid kõiki vapraid ja ilusaid, kes linnapildis silma hakkavad,» selgitavad tüdrukud, kuidas nad sellisele ideele tulid. «Alustasime kohe samal päeval blogi pidamist. Nüüd oleme vastupidanud juba 11 kuud, mille sisse mahtus väike talveuni.»

Blogisse pääsevad inimesed, kes on tüdrukute meelest hea stiiliga. «Inimesed, kelle lähenedes vaatame me kõik üksteisele otsa ja saame aru, et just tema peaks olema teistele eeskujuks,» lisab Piibe. «Pildistame neid, kes tunduvad huvitavad, pilkupüüdvad ja jäävad millegi poolest meile silma. Samuti oleme proovinud pildistada võimalikult erinevate stiilidega inimesi, et kõik leiaksid miskit just enda maitsele!»

Kui stiiliblogijad lähenevad tänaval kellelegi, kellest tahaksid pilti teha, on tema reaktsioon enamasti segu ehmatusest ja üllatusest. Tüdrukud arvavad, et see tuleneb eestlastele omasest kinnisest iseloomust. Pärast esialgset toibumist on aga stiilselt riietuja enamasti neiude soovist meelitatud ja võtab seda kui komplimenti. Kiirustavat inimest blogijad segama ei hakka. 

«Alati on humoorikas meie hiline reageerimine, sellele järgnev inimestele tänaval järele tormamine ja üldine jälitamine,» naljatlevad tüdrukud. «Üpris naljakas oli ka see, kui üks neiu, keda me pildistada soovisime, jäi keset Raekoja platsi seisma ja me arvasime, et see oleks paras hetk teda pildistada. Ta rääkis oma viis minutit telefoniga, samal ajal kui me lootuses teda pildistada seisime kogu selle kõne aja ta kõrval. Ilmselt jõudis ta selle aja jooksul igasuguseid imelikke mõtteid mõelda, aga vähemalt saime pildi ja kõik oli seda väärt!»

Vaata blogi Tour of the Streets siit ja viska pilk peale ka blogi Facebooki lehele!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles