Elu kõige tähtsam soeng

, Duglas Juuksurisalong
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soeng: Ly Duglas.
Soeng: Ly Duglas. Foto: Erakogu

Pruudisoeng on elu kõige tähtsam soeng. See on soeng, mida iga pruut loodab teha vaid üks kord elus. Ennekõike tuleks läbi mõelda, mis keskkonnas ja mis stiilis pulmapidu toimub, milline tuleb peo riietus ja meeleolu. Pruudisoengu stiil sõltub ka pruutkleidi valikust.

Pruudisoeng on elu kõige tähtsam soeng. See on soeng, mida iga pruut loodab teha vaid üks kord elus. Ennekõike tuleks läbi mõelda, mis keskkonnas ja mis stiilis pulmapidu toimub, milline tuleb peo riietus ja meeleolu. Pruudisoengu stiil sõltub ka pruutkleidi valikust.

Hea oleks veenduda selles, et valitud stiil sobiks kandja iseloomuga ja rõhutaks tema loomulikku ilu. Soeng võiks mõjuda kena aksessuaarina ja mitte domineerida. Ka väga kallid ehted jätavad pigem tagasihoidliku mulje ja on klassikalise joonega. Sama tõde võiks järgida ka pulmasoengu valimisel.

Loomulikult kaunistab igat kallist ehet mõni eriline ajastuhõnguline detail, seda juba tellija ja meistri ühise valikuna. Moekad detailid, nagu näiteks väike punutis või oma juustest lill, muudavad soengu huvitavamaks ja uudsemaks.

Üldine reegel pruudisoengute puhul võiks olla see, et lihtsuses peitub võlu ja klassika on ajatu.

Pruudisoeng nõuab rohkem nii aega kui ressursse

Pruudisoengule ja kogu ettevalmistusele pühendatakse tavapärasest rohkem aega. Vajadusel isegi broneeritakse osaliselt salong, sest sageli viibivad soengu tegemise juures ka filmimeeskond ja fotograaf, kes noorpaari päeva jäädvustavad.

Pruudisoengu tegemine salongis ei ole mitte ainult silmailu pakkuva soengu tegemine, vaid kogu meeskonna pühendumine, et muuta pruudi päev eriliseks, luua talle rahulik miljöö, osutada talle tähelepanu ja leppida kokku viimased detailid. Kõik see nõuab  aega ja erilist häälestumist. Juuksur pühendab ennast täielikult kliendile, et vältida tunnet, nagu ta oleks pealiskaudne või kiirustaks liigselt. Selle päeva peategelane on pruut.

Loomulikult kaasneb pruudisoenguga ka suurem vastutus, seetõttu valmistab juuksur ennast pulmapäevaks ette tavapärasest põhjalikumalt. Ta tutvub internetis või ajakirjades pruudi valitud soengustiilidega, mõtleb läbi kõik nüansid, planeerib enda tööpäeva ringi ning broneerib aja piisava varuga, juhuks kui peaks tekkima ootamatuid tõrkeid peokorralduses.

Ära unusta proovisoengut

Proovisoengu tegemine on vajalik ennekõike seetõttu, et pruut tunneks ennast kindlalt ja juuksur oskaks ennast pulmapäevaks ette valmistada.

Proovisoeng on oluline just pruudile, sest tavaelus ei kanna me iga päev pidulikke soenguid. Vajaliku kogemuse tekkimiseks tuleb teha n-ö peaproov, et tunda ennast kõige tähtsamal päeval mugavalt ja hästi.

Proovisoengu tegemine lubab veenduda soengustiili sobivuses kleidi ja kogu tähtsa sündmusega. Samuti on juuksuril võimalik veenduda, kas ta on kliendi soovidest õigesti aru saanud. Lepitakse kokku soengu pisidetailides, lisakaunistustes ja kõiges muus vajalikus.

Juuksur on nagu kunstnik, kellel on oma käekiri. Proovisoengu tegemise käigus saab pruut veenduda, et juuksuri ja tema nägemuse vahel on harmoonia.

Trendid ei ole alati kõige olulisemad

Pruudisoengu puhul ei saa rääkida kindlast trendist. Juhul kui klient soovib kasutada trendikaid nüansse lisatakse pisidetaile. Ennekõike on tegu siiski ajatu klassikaga, mis tuleb sobitada kliendi olemuse, välimuse ja riietusega.

Küll aga võib öelda, et praegu kasutatakse soengutehnikates aina vähem rullisoengule tupeeritud tehnikaid. Soengumood on vabam ja loomulikum. Palju kasutatakse „sasist” ja juhuslikkust peegeldavat stiili. Kõik see on kaunis, kui sobitub kandjaga.

Kasutatakse ka erinevaid peaehteid, vahel ka loori, mis kunagi oli pulmade kohustuslik osa, kuid tänapäeval on kaotamas oma tähtsust. Soengutesse pannakse veel eluslilli, pärleid või kristallidega kaunistatud paelu.

Aga eks erand kinnitab reeglit ja on ka noorpaare, kes lähtuvad kogu ürituse planeerimisel ning peo koha, teema ja riietumisstiili valikul viimasest trendist. Sellisel juhul tuleb kindlasti teha ka soeng viimase moe järgi, kuid ikkagi peab veenduma, et soeng ei varjutaks kleiti ja vastupidi. Üldine harmoonia annab alati juurde luksust ja sära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles