Ütlused, mis mehele tõeliselt haiget teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Mõnikord näib naistele, et nad võivad mehele öelda mida iganes, sest see ei kõiguta meest kuidagi. On tõsi, et meestele ei meeldi oma tundeid välja näidata, kuid see ei tähenda, et nad haiget ei saaks.

Gal Time’i meesekspert Marcus Osborne avaldas asjad, mis mehi tõsiselt solvavad.

Etteheide, et ta ei mõista sind
Kui ütled mehele, et sa pead oma tunnetest rääkima kellegi teisega, sest tema lihtsalt ei mõista sind, teeb see mehele haiget. Te olete olnud kaua koos, kas tõesti kogu selle aja ei ole ta sinu vajaduste ja tunnetega arvestanud?

«Sa ei tee seda minu jaoks mitte kunagi!» ja «Sa oled alati selline!»
Tavaliselt öeldakse sellised laused välja emotsioonihoos ning pigem väljendab see, et sooviksid mingit suhtumist või käitumist rohkem. Kuid mehe jaoks ütlesid sa selgelt välja, et kõik see, mida ta teinud on, oli ajaraisk, sest sa ei märganud ega hinnanud seda kuidagi.

Võrdlus eksiga
Ilmselt pole valusamat ja ebaõiglasemat asja, mis tekitab lisaks ka tohutult armukadedust. Mehel tekib küsimus, et kui su endine mees nii tore oli, miks te siis temaga lahku läksite. Selline ütlus võib teie suhet mürgitama jäädagi.

«Suurus ei loe!» ja «Mulle suured ei meeldigi, sest need teevad haiget. Sinu oma suurepärane!»
Enamik mehi on enda varustuse suhtes võrdlemisi enesekindlad – kui naine on õnnelik, siis miks ei peaks. Kuid sellised laused sisaldavad endas eeldust, et meest peaks lohutama. Inimest ei pea lohutama asja pärast, mis tähtsust ei oma.

«Sa oled igav!»
Isegi kui sina ütled seda pooleldi naljaga, haavab see teda. Iga mees tahab olla oma naise jaoks eriline ja huvitav. Keegi ei taha olla keskpärane ning see võib tekitada temas hirmu, et ehk hakkad sa puuduolevat mujalt otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles