Pruudijumestus – kõige ilusam versioon sinust

, www.heartnamaste.com
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruut: Elery 
Meik: Mari Ojasaar
Juuksur: Birke Pikkoja
Pruut: Elery Meik: Mari Ojasaar Juuksur: Birke Pikkoja Foto: Stina Kase

Pulmapäeval soovib iga pruutpaar võimalikult hea välja näha. Sel päeval ei jäta sind hetkekski kaamerasilmad ega külaliste pilgud. Fotod sellest tähtsast päevast jäävad mälestusena aastateks. Parima tulemuse saavutamiseks tasub läbi mõelda kõik üksikasjad: kleit, kingad, pruudikimp, jumestus, soeng. Kui kõik omavahel harmoneerub, siis tekibki eriline pruudisära.

Et pruut pulmapäeval tõeliselt kaunis välja näeks, on üks olulisemaid aspekte pruudi jumestus. See on päev, mil iga naine võib end printsessina tunda ja end professionaali kätesse usaldada. Parima tulemuse saavutamiseks on ülimalt oluline paar nädalat enne tähtsat päeva jumestuskunstnikuga kohtuda.

Kindlasti tuleks teha pruudimeik selline, mis on pruudile iseloomulik. Kui pruut kannab igapäevaselt tumedat lainerit, ent meigikunstnik otsustab sel tähtsal päeval lainerist loobuda, võib juhtuda, et pruut ei tunne end peeglisse vaadates ära. Ja samas, kui pruut igapäevaselt meiki peaaegu ei kannagi, ent pulmapäeval tehakse talle täismeik, jääb pruudisära pigem meigikrohvi varju.

Pruudijumestus võiks olla ajatu ja iseloomustada klassikalist ilu, mis ka aastaid hiljem toob fotodelt esile pruudi ilu ja isikupära, mitte ei karju ajastu järgi, millal abielu sõlmiti.

Proovimeigi ajal saavad pruut ja meigikunstnik põhjalikult läbi arutada, milliseks kujuneb lõpptulemus. Pruut saab soovi korral meigiga proovifotod teha ja jumestuse püsivust testida. Samuti on tal piisavalt aega mõelda, kas tulemus on pulmapäevaks sobilik.

Jumestus, mis püsib, ent ei jäta maski muljet

Selleks, et pruudimeik püsiks kuni 24 tundi, soovitan alati kasutada meigialuskreemi ehk primer’it. See tagab naha veatu tekstuuri, silub kortsukesi, vähendab rasueritust ning niisutab nahka. Vali primer, milles ei ole kõrge päikesekaitsefaktor ehk SPF, kuna see võib jätta fotodel näo kahvatuks. Õige primer’i kasutamine on meigikunstnike tõeline salarelv.

Meigipõhi on see, mis määrab, kas jumestuse üldpilt on kaunis ja loomulik või mitte. Pruudimeigi puhul ongi üks põhilisi märksõnu naturaalsus. Meigipõhi võiks olla inimese silmale nähtamatu, ent fotosilmale perfektne. Selle saavutamiseks soovitan kasutada väga hea kvaliteediga jumestuskreemi, mida tasub peale kanda õhukese kihina. Matistavat puudrit võib kanda T-tsoonile, et nägu ei hakkaks pika päeva peale läikima. Särapuudriga tasub sära lisada just põsesarnadele. Kui pruut erinevate valguste käes liigub, peegeldub kaunis helendus tema põsesarnadelt tagasi. Vältida tasuks särapuudreid valguspeegeldavate toodete peal, kuna see võib fotoaparaadi välgu mõjul muuta fotodel näo-osad valgeks.

Mis on kauapüsiva ent loomulikuna näiva jumestuse saladus? Õhukesed kihid. Meigitooted, mis on nahale kantud õhukeste kihtidena –isegi, kui neid kihte on vajadusel palju –näib alati loomulik ja püsib kauem.

Kõik on tonaalselt harmoonias

Pruudimeigi tonaalsuse määrab pruudi jume, aga ka kleidi, pruudikimbu, maniküüri ja ehete värvigamma. Üldjuhul annab parima tulemuse maalähedaste toonide kasutamine – erinevad pruunid, hallid ja suitsused toonid kõrvuti heledate valgete, kumavate roosade ja õhetavate virsikutoonidega. Silmameigi puhul võib tulemus olla peaaegu märkamatu kuni suitsusilmani välja. Kõik oleneb sellest, mis on pruudi soov. Et silmameik näeks ka fotol kaunis välja, soovitan rõhku panna hajutusele. Lainer annab silmale sügavuse ja kontuuri, mis näeb fotol alati hea välja. Must ripsmetušš mõjub lauvärvide taustal kontrastina ja toob silmad eriliselt esile. Oluliseks pean meigi vastupidavust, nii et valida tasub kauapüsivad meigivahendid. Veekindel ripsmetušš, lainer, silmapliiats, kreemjad ja kauapüsivad lauvärvid on need, mis sel päeval tõesti kõikidele erinevatele emotsioonidele vastu peavad.

Et kõigi pilgud oleksid pruudile naelutatud, tasub rõhku panna ripsmetele. Kooluta ripsmed ja kasuta veekindlat ripsmetušši, värvides neid suunaga välja ja üles. Erilise päeva puhul soovitan kasutada ka ripsmetutikuid, mis jätavad piisavalt loomuliku mulje, ent muudavad silmad tõeliselt ilmekaks.

Huuled on pruudimeigi puhul tasakaalus ülejäänuga. Kui silmameik on väga tagasihoidlik, võiks just huultega näole värvi lisada. Isegi punased huuled on valge kleidiga sobilikud. Kui silmajumestus on pigem suitsune, sobib ideaalselt nahatooni huulepulk. Mina soovitan pruutidel alati enne pulmapäeva läbi teha üks tõeline niisutuskuur. Seda nii välispidiselt kui ka seespidiselt. Nii olen näinud imelisis muutusi naha tekstuuris. Ka kuivad ja krobelised huuled saavad peale kuuri hoopis täidlasema ja n-ö „suudlema kutsuva” väljanägemise. Meigi tegemist alustangi alati huulte niisutamisega. Kannan palsami huultele ja eemaldan selle alles siis, kui ülejäänud jumestus on valmis ja huuled on kenasti niiskuse endasse imanud.

Pulmameigis kasutan põsepuna sama alatooniga, mis on huuledki, nii tekib jumestuses kena harmoonia. Et veelgi tasakaalu luua, kasutan põsepuna ka kulmuluule hajutatuna.

Pruudimeigi puhul tasub silmas pidada, et valge kleit võib muuta kogu üldmuljet. Kui igapäevaselt on harjumus kanda julgeid toone, siis tasub jumestust proovida õrna valge kleidiga, mistõttu võib tekkida soov teha meiki sel päeval märksa õrnemalt. Või vastupidi, valge kleidiga on vaja ehk natuke rohkem põsepuna, et mitte liiga kahvatuna näida. Seega on pruudimeigi puhul oluline ideaalne tasakaal erinevate toonide vahel, mis on asetatud valgele taustale.

Pruudil soovitan kaasa võtta kompaktpuudri, et vajadusel nina puuderdada, ja huulepulga. Pruutneitsid võiksid sel päeval pruudi-ilul silma peal hoida, et vajadusel teda puuderdama viia.

Nipid:

Kui soovid sel päeval säravvalget naeratust, siis vali huulepulk, mille alatoon on roosakas, lillakas või punakas. Oranži alatooniga huulepulgad võivad hammaste kollakat tooni veelgi enam esile tuua.

Jumestuskunstnikuna soovitan pruutidel alati enne pulmapäeva kosmeetikut külastada. Vajadusel kulmud korda teha, nahka koorida ja end eriliste maskidega poputada lasta. Ilus nahk on kena jumestuse alus.

Kui on hirm liigse puudri ees, mis võib väikesed kortsukesed esile tuua, tasub kasutada imeõhukese tekstuuriga puudrit.

Ära unusta keha. Veatu dekoltee ja avatud selg on väga elegantne ja naiselik. Vajadusel kata pisivead peitekreemiga ning kinnita puudriga. Alati aitab, kui juhid tähelepanu parimatele kehaosadele. Särapuuder rangluudel ja õlgadel toimib imehästi.

Ka peigmees vajab sel tähtsal päeval jumestuskunstniku abikätt. Väga õhuke kiht puudrit, mis jääb silmale hoomamatu, on fotode puhul ülimalt oluline. Vastasel juhul seisab pildil veatu jumega pruut ja leemendava otsaesisega peigmees.

Pane tähele!

Pruudijumestus võiks olla ajatu.

Õige primer’i kasutamine on meigikunstnike tõeline salarelv.

Oluliseks pean meigi vastupidavust, nii et valida tasub kauapüsivad meigivahendid.

Pruudimeigi puhul tuleb silmas pidada, et valge kleit võib muuta kogu üldmuljet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles