Igas halvas leidub ka midagi head. Toiduained, mille puhul räägitakse nende kahjulikust mõjust tervisele, on tegelikult ka kasulikke omadusi.
Kahjulike toiduainete kasulikud omadused
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gluteeni sisaldavad nisutooted vähendavad diabeedi, südamehaiguste ja vähi riski. Ja kuigi see on üllatav, ennetab gluteen ka kaalutõusu, kirjutab Genius Beauty.
Pikalt on räägitud sellest, et munade tarbimine suurendab «halva» kolesterooli taset organismis, kuigi tegelikult pole see nii. Kolesteroolitaset inimese kehas tõstavad hoopiski küllastunud rasvhappeid, kuid munas leidub neid imevähe, keskmiselt vaid 1,6 grammi munavalge kohta.
Kartulid sisaldavad kaaliumi, C-vitamiini ning kiudaineid.
Soja vähendab südamehaigustesse haigestumise riski.
Mõõdukates kogustes tarvitatud alkohol tõstab «hea» kolesterooli taset. Neil, kelle veri on liialt paks, aitab vein seda vedeldada ning ennetada trombe.