Asjad, mida on pruutpaarilt kohatu küsida

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Teade saabuvatest pulmadest tekitab elevust kõikides, kes asjaga vähegi seotud on. Loomulikult soovid sa teada, milline saab olema pruudi kleit ja kes on pulmafotograaf, kuid on parem kui sa oma küsimuste ja arvamustega liialt peale ei käi. Siin on mõned tüüpilised küsimused, millele pruudid parema meelega ei vastaks.

Kohatud küsimused pani kirja Woman’s Day.

Lõputu hulk detailseid küsimusi
Kui pruutpaar on alles alustanud oma pulma planeerimist, on kohatu küsida, kas neil olemas juba muusik või fotograaf. Suure tõenäosusega ei tea nad veel isegi päriselt, milliseid pulmi nad tahavad. Selle asemel küsi hoopis, kuidas nende abiellumise otsus sündis. Kui sa siiski ei suuda pulmade korraldamise kohta küsimata jätta, küsi üldiselt, kas on juba ka mingeid paika pandud detaile. Kui näed, et see teema tekitab ebamugavust, jäta teema sinnapaika. Küllap varsti kuuled.

«Ma ei jõua pulmapidu ära oodata!»
Kuni sa pole saanud kutset, ära eelda, et sa oodatud oled. Esiteks on pruudil ja peigmehel õigus ise otsustada, kellega nad oma tähtsat päeva jagavad ning on ebaviisakas eeldada, et sa oled kahtlemata külaliste nimekirjas. Teiseks, väga palju määrab pulmade eelarve. Neil lihtsalt ei pruugi olla võimalik kõiki kutsuda.

Võrdlused enda abieluga
Jäta ütlemata kõik tarkused selle kohta, mida sina oma abielu kohta õppinud oled. See, et sinu abielu kõrghetkeks jäidki mesinädalad ja pärast seda pole helgemaid aegu saabunudki, ei tähenda, et teiste abielu samuti läheb. Ja isegi kui läheb. Igaüks õpib enda vigadest.

«Oled sa kindlasti abieluks valmis?»
Sellised küsimusi ja hinnanguid võivad esitada vaid lähimad pereliikmed või sõbrad. Kui sa pole pruutpaari jaoks piisavalt lähedane, jätab see mulje, et sa ei toeta nende otsust ja oled nende abielu suhtes vaenulik.

«Aga selline on komme!»
Traditsioonid on toredad, kuid iga pruutpaar on omanäoline. Austa neid otsuseid, mida paar ise vajalikuks peab ning ära suru peale oma nägemust korralikest pulmadest. See on nende päev, neil on õigus teha seda enda moodi.

Küsimused, millele on vastused juba antud
Kui sa oled kutse saanud, loe selles sisalduvat, mitte  ära pommita pruutpaari korduvate küsimustega selle kohta, kuhu tulla tuleb ja mis kellaks. Neil on niigi palju tegemist ja rumalate küsimuste esitamine ajab neid ainult vihale.

«Palju pulmad maksma lähevad?»
Teise rahakotis sorimine on ebaviisakas. See, kui palju keegi oma pulmade peale kulutada otsustab ja kas seda on sinu arvates vähe või palju, ei ole sinu asi. Hoia oma arvamus endale.

Lisakülalised
Kui sa oled kutsutud üksinda või kui öeldud, et pulma lapsi kaasa ei võeta, tuleb sellest ka kinni pidada, mitte käia pruutpaari mangumas, et kas sa võid lisakülalisi kaasa võtta. Kui sulle ei sobi üksinda pulma minek, jäta minemata.

Miks mõned inimesed kutsumata on
Sugulussidemed ei tähenda automaatselt häid suhteid. Kui pruut pole kutsunud oma isa või peigmees oma tädi, tähendab see, et nad pidasid seda lihtsalt paremaks. Tavaliselt ei jäeta kedagi kutsumata lihtsalt väikeste arusaamatuste pärast. Nad tunnevad end isegi halvasti, ära tee asja veel ebamugavamaks.

«Millal te lapsed saate?»
Kuigi enamasti pole see küsimus pahatahtlik, võib see pruutpaarile ebamugav olla. Abiellumine ei tähenda automaatselt seda, et kohe peaks pruut ka rasedaks jääma. Laste planeerimine on igaühe väga isiklik otsus ja seda ei tohiks teised arutada. Oma privaatseid probleeme harilikult avalikult ei jagata, seega ei pruugi sa teadagi, et tegelikult on paar juba ammu üritanud lapsi saada, kuid see ei ole lihtsalt õnnestunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles