Kuidas konstruktiivsemalt tülitseda

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kõikidel paaridel tuleb ette momente, mil ühele poolele näib, et tema pingutusi üldse ei hinnata. Kasvõi see eriline õhtusöök, mida sa tunde valmistasid, aga mida su kaasa ei maitsnudki. On loomulik, et oled solvunud, kuid tema ei pruugi arugi saada, miks sa endast väljas oled.

Pea meeles, et tema käitumine ei ole mõõdik sellele, kui palju ta sind armastab või ei, kirjutab Your Tango. Ka kõige tugevamate suhete puhul tuleb selliseid olukordi ette.

Tugevdage omavahelist usaldust
Suhtes olles me eeldame, et saame olla üksteise vastu ausad ja avatud, kuid tegelikult enamasti me väldime teravaid teemasid, et mitte tülli minna. Kõige enam aitab avatust ja usaldust «treenida» väikeste, kuid ebamugavate teemade arutamine ja ühisele seisukohale jõudmine. Nende kogemuste najal on teil kergem edasi liikuda ka tõsisemate probleemide puhul.

Leppige kokku arutelu reeglid
Te peaksite leppima kokku, et te arutate teemasid lahendusteni jõudmiseks ning et te ei «karista» oma partnerit hiljem öeldud sõnade eest. Tegemist pole isiklike rünnakutega ning mingite probleemide välja toomine ei tähenda, et te üksteist ei armastaks.

Õpi väljendama armastust
Väikesed lihtsad žestid võivad olla kõige mõjuvamad armastuse märgid. Näiteks kui su mees loobub oma trennist, et sinuga aega veeta. Või kui sina talle massaaži teed, ilma, et ta seda palunud oleks. Pea meeles, et armastust tuleks väljendada nii, nagu sina seda tunda sooviksid. Kui te iga päev üksteist meeles peate ja oma armastust väljendate, ei teki ka tülide käigus hirmu, et teine pool sinust enam ei hooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles