Seitse peamist viga, mida kaalulangetajad teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Dieedipidajatel on tohutu hulk reegleid, mida järgida. Neid on isegi nii palju, et raske on vahet teha, millised neist õiged on.

Kui näed tulemuste nimel kurja vaeva, siis pane tähele, et sa ei langeks nende kaalulangetusvigade ohvriks, õpetab cookingchanneltv.com.

Viga nr 1: sa keelad endale lemmiktoitusid

Väga raske on dieedist kinni pidada, kui sa ei saa kunagi süüa seda, mida tõeliselt ihaldad. Äkitselt muutuvad need toidud eriti ahvatlevaks ja enne kui saad aru, mis teed, sööd salaja liiga palju ja tunned hiljem, et oled läbi kukkunud. Kui lubad endale aeg-ajalt midagi head mõistlikes kogustes, hoiad isud kontrolli all ja ei pea endaga vastuollu minema.

Viga nr 2: loobud täielikult vajalikest toitainetest

Su keha vajab nii rasvu, süsivesikuid kui valke. Kui su dieet  välistab teatud makrotoitained, siis teeb see sulle pikemas perspektiivis suurt kahju ja sa ei tohiks seda dieeti järgida.

Viga nr 3: ootad tulemusi liiga vara

Eksperdid on jõudnud arusaamisele, et tervislik on kaotada nädalas pool kuni üks kilo kehakaalust. Kui ootad, et hakkaksid esimeste päevadega kilosid kaotama, võid kiirelt pettuda ja alla anda. Tasa ja targu talitades on tulemused ka püsivamad. Ole kannatlik!

Viga nr 4: jätad toidukordi vahele

Sulle võib tunduda, et nälgides saad ruttu saledaks, kuid tegelikult võid seetõttu hiljem süüa palju rohkem kui su keha vajab. Kui jätad lõunasöögi vahele, siis võid kogemata hakata seda õhtusöögi ajal kompenseerima, sest keha nõuab lisakaloreid. Kui sul on kõht tühi, pead sööma, kuid jälgi portsjoneid.

Viga nr 5: sööd liiga vähe

Kui ootad kiiret kaalulangust, siis võib tunduda, et mida vähem sööd, seda kiiremini saad saledaks. Liiga vähe süües jääd aga ilma vajalikest toitainetest. Tühi kott ei seisa püsti. 1200 kilokalorit päevas on miinimum, millest vähem ei tohiks mitte mingil juhul tarbida.

Viga nr 6: sööd, sest plaan näeb nõnda ette

Teisalt süüakse mõnikord liiga palju, sest dieet näeb ette, et tuleb süüa iga kahe või kolme tunni takka. Aga kui su kõht pole sugugi tühi, ei pruugi see hästi mõjuda. Tervisliku kehakaalu nimel peaksid õppima oma keha kuulama, et saaksid hästi aru, mida ja millal sa tegelikult vajad.

Viga nr 7: arvad, et trenni tõttu võid endale kõike lubada

Dieet ja trenn käivad käsikäes. Selleks, et maha võtta, pead liigutades kaloreid kaotama ja toitudes sissesöödavate kalorite hulka piirama. Siin on kerge alt minna ja eeldada, et kui teed veidi trenni, võid rohkem süüa. Alati pole see tõsi. Kui hakkad iga ampsu kerge treeninguga õigustama, võid oma plaanid tuksi keerata. Rusikareegel ütleb, et kui sa pole just teinud vähemalt tund aega kõva trenni, võid endale lubada vaid vett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles