Kas suured rinnad võivad naissportlasele kahjuks tulla?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suured rinnad võivad piirata naissportlase võiduvõimalusi.

Iga korvisuurus lisab rinnale juurde umbes veerand kilo, mis teeb sportimise keerulisemaks. Näiteks on tuntud golfimängijatel erilised võtted, et löök õnnestuks ja mitmed tippsportlased on lasknud oma rindu vähendada, vahendab Huff Post.

UFC võitleja Ronda Rousey sõnul on selleks oma põhjus, miks olümpiamängudel rinnakaid naisi ei näe. Üheks näiteks on tennisist Simona Halep, kel oli suur hulk meesfänne, sest tema rinnahoidja suurus oli 34 DD. 2009. aastal lasi ta oma rindu vähendada, sest need kahandasid tema reaktsioonikiirust. Kui 2008. aastal jäi ta üldarvestuses 352. kohale, siis möödunud nädalal 30. kohale.

«Pole kahtlustki, et suured rinnad jäävad ette ja paljud naised on lasknud neid seetõttu vähendada,» kommenteeris ilukirurg Val Lambros. «Muistsed kreeklased teadsid rääkida, et amatsoonidel amputeeriti rindu, et nad saaksid paremini vibuga lasta.»

Paraku pole suurte rindade tõttu hädas ainult sportlased. Portsmouthi ülikooli uuringust tuli välja, et D-korviga naistel on ka tervisesport raskendatud, sest ebapiisav rinnatoestus võib kaasa tuua tervisehädasid ja raskendada sportlikku võimekust.

Isegi kui suure rinnapartii negatiivne mõju sportlikule võimekusele on teaduslikult tõestatud, leidub naissportlaste seas siiski palju näiteid nendest naistest, kes sellest hoolimata on oma alal tipptegijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles