Seitse supertoitu, mis teevad hambad valgeks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovid, et su hambad oleksid valgemad, siis tasub enne kallite vahendite ostmist proovida looduslikke viise. Näiteks teevad hambad säravaks ka teatud toidud.

Apelsin ja ananass

Apelsinid ja ananassid sisaldavad ensüümi nimega bromelaiin, mis on kui looduslik plekieemaldi. Uuringud on näidanud, et bromelaiin aitab eemaldada hambakattu.

Maasikad

Maasikates leidub plekke eemaldava toimega õunhapet, mis aitab hambaid valgemaks muuta. Selleks, et hambaid maasikatega valgendada, purusta paar maasikat, hõõru hammastele ja lase veidi mõjuda. Seejärel pese hambad hoolikalt puhtaks.

Porgandid, seller ja õunad

Mahlase õuna mugimine teeb muudki peale nälja kustutamise. Krõmpsuvad puu- ja juurviljad on looduslikult abrasiivsed hambapuhastajad, mis hõõruvad plekid maha. Need toidud ergutavad ka sülje tootmist, mis omakorda takistab hambakatu teket.

Piimatooted

Peale selle, et piimatoodetes on kaltsiumi, mis tugevdab hambaid, on näiteks juustus ja jogurtis piimhapet, mis ei lase hammastel laguneda. Jogurtis olevad valgud võivad ka hammastele kinnituda ning kaitsevad seega hambaid kahjulike hapete eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles