Võimalusi, kuidas vältida pärastlõunast magusaisu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhkur teeb tervisele rohkem kahju kui kasu. Mõnikord võib sind aga just pärastlõunati tabada suur magusaisu.

Söö rohkem valku

Kortisooli tase organismis hakkab päeva lõpuks valmistudes langema. Seega tekib isu toitude järele, mis annaksid palju energiat. Magusaisu võib olla tingitud valgupuudusest, sest oled söönud vähe kala, kaunvilju ja liha. Valk aitab hoida veresuhkru taset tasakaalus, seega võiksid veidi valku tarbida iga toidukorraga, õpetab Zest.

Väldi kofeiini, suhkruasendajaid ja lisaaineid

See on ilmselge, aga eelmainitud aineid tasub tõesti vältida. Kofeiin, suhkruasendajad ja lisaained tõstavad insuliini taset, mis seejärel taas kiirelt langeb ning tekitab väsimust ja näljatunnet. Kui sa tõesti ei saa ilma kohvita hakkama, piirdu ühe tassiga ja joo seda hommikul vara.

Joo rohelist teed

Roheline tee sisaldab katehhiine. Need on antioksüdandid, mis ei lase veresuhkru tasemel kiirelt tõusta ja aitavad kehal suhkrust ja glükoosist vabaneda. Seetõttu aitab roheline tee edukalt isusid taltsutada. Maksimaalse kasu saamiseks joo naturaalset teed.

Snäkid

Parim aeg pärastlõunaseks vahepalaks on kell kolm. Vali madala glükeemilise indeksiga suupiste nagu näiteks pirn, kausike värskeid marju või peotäis pähkleid.

Kookosõli

Valmista oma õhtusöök kookosõliga. See on imeline tervisetoode, sest vähendab magusaisu. Nõnda on sul lihtsam jätta pärast õhtusööki magustoit puutumata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles