Üks koogitükk tervist ei ohusta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Üha süveneva tervisekultuse juures tunnevad paljud inimesed muret, mida ja kui palju nad süüa võivad. Kas me peaksime muretsema söödud koogitüki pärast või on see pseudoprobleem?

Genius Beauty kirjutab, et Austraalia teadlased selgitasid välja, kui palju «kiireid süsivesikuid» sisaldavaid toiduaineid, näiteks suhkrut ja jahu, inimene päeva jooksul tarvitada võib.

Üleüldse peaksid sa päevas tarbima 55 protsenti süsivesikuid, ning Austraalia teadlased ütlevad, et kui tarbid pooleks «kiireid» ja «aeglaseid» süsivesikuid, ei ohusta see veel sinu kehakaalu ega tervist.

Seega, kui sinu ülejäänud menüü on tasakaalus, ei pea sa söödud koogitüki pärast muretsema.

«Aeglased süsivesikud»
 Puuviljad, köögiviljad, pähklid, seemned,  kaunviljad; kaerahelbed; pruun või metsik riis.

«Kiired süsivesikud»
Valge jahu tooted, rafineeritud suhkur, valge riis, limonaad, puuviljamahl ja mahlajoogid, koogid, küpsised, alkohol. 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles