Naine saab orgasmi kergemini kena ja jõulise mehega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui paljud naised eelistavadki tänapäeval järsule alfaisasele tundlikku moodsa aja meest, siis orgasmi saavad nad kergemini meestega, kes on nende meelest kenad, domineerivad ja maskuliinsed, vahendab ajakiri Naised.

Ameerikas tehtud uuringus paluti 110 paaril märkida, kas nad kogevad orgasmi partneriga samal ajal, enne või pärast. Naistel paluti hinnata mehe atraktiivsust, maskuliinsust ja dominantsust ning meestel neid samu omadusi endal. Need naised, kes pidasid oma meest atraktiivsemaks, said orgasmi kas mehega koos või kohe pärast meest.

Varem arvati, et naise orgasmil pole bioloogiliselt mingit kasu, kuid Ameeriklaste uuring toetab teooriat, et sel on siiski evolutsiooniline funktsioon. Nimelt jääb naine ühe varasema uuringu järgi tõenäolisemalt rasedaks siis, kui ta saab orgasmi minut enne või 45 minutit pärast mehe ejakuleerumist, sest tänu orgasmile püsib sperma paremini naise sees. Sellest võib järeldada, et naise orgasm aitab seega ka järeltulijale paremaid geene valida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles