Milliseid asju võiks osta kasutatuna?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Tark tarbija mõtleb läbi, kas kõiki asju peab tingimata uuena ostma. Milliseid asju võiks osta kasutatuna?

Auto
Seda teab vist igaüks, et uue auto väärtus langeb kohe, kui see salongist välja sõidab, kirjutab Galtime. Kasutatud auto väärtus on stabiilsem ning tavaliselt annab auto müüjaga hinnas kõvasti tingida.

Käekott
Mõned naised ostavad endale pidevalt uusi kalleid käekotte emotsiooni ajel ning müüvad seisma jäänud käekotid varsti oluliselt odavamalt maha. Kui soovid endale disainerkäekotti, otsi internetist väga vähe kasutatud kotte, mille hinnaga samad lood nagu autoga – hind langeb kohe palju.

Väärismetallist ehted
Võid leida väga lahedaid vintaažehteid, mis on hästi hoitud ning mis maksavad oluliselt vähem kui uued.

Pulmatarbed
Enamik pulmatarbeid on kasutuses vaid viis tundi ning siis pakitakse nad kuskile ära. Seega mõtle järele, kas tahad selleks mõneks tunniks tõesti ülikalleid uusi esemeid osta, vaid uuri, mida kasutatult saada on.

Beebitarbed
Söögitoolid, lamamistoolid, turvatoolid, kärud, mähkimislauad… Nimekiri asjadest, mida beebide jaoks ostetakse, on hirmpikk. Nende kasutus-iga aga võrdlemisi lühike ja järelturult on võimalik leida korralikke asju ülisoodsate hindadega.

Mööbel
See kõlab küll totralt ja kulunult, kuid tõepoolest, enam ei tehta sellist mööblit, nagu vanasti. Eelkõige kehtib see antiikmööbli kohta, mis võib olla küll kallim kui uus, kuid on ülimalt vastupidav ning suure emotsionaalse väärtusega.

Spordivarustus
Paljudel inimestel jääb seisma hinnalist spordivarustust, mille nad mõne aja pärast soodsalt müüki panevad. Kasutatuna on hea osta sporditarbeid kasvavale lapsele või juhul kui sina ise või laps soovib proovida mingit enda jaoks uut spordiala, mille jaoks igaks juhuks suurt varandust välja käia ei julge.

Arvutimängud
Igapäevased mängurid kaotavad tavaliselt peale mängu lõpetamist selle vastu huvi ning ostavad endale uuemaid versioone ja mänge. Paljud neist müüvad oma vanad mängud soodsalt maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles