Värsketele isadele: millal on naine seksiks valmis?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Sünnitusest taastumine ja emarolliga harjumine võivad pikalt mõjutada naise valmisolekut seksiks ning intiimsusteks. Millal on naine valmis ning kuidas teda toetada?

Kui kaua peab peale sünnitust ootama, enne kui võib sugueluga jätkata?
Tavaliselt soovitavad arstid oodata umbes kuus nädalat, kuid eelkõige sõltub kõik konkreetsest paarist. Kui naisel oli sünnitusel lahklihalõige või rebendid, läheb naisel umbes 6 nädalat, et füüsiliselt taastuda. Kui sünnitus läks kergemalt, on tõenäoline, et naine võib selleks varem valmis olla. Esimesel korral tuleks olla eriti ettevaatlik ja õrn. Kui naine tunneb end ebamugavalt, tuleks aeg maha võtta ning veel oodata, kirjutab Emmedeklubi.

Kas me peame kaitsevahendeid kasutama? 
Kui olete valmis saama järgmist last, ei ole selleks vajadust. Kuigi rasedaks jäämine kohe peale sünnitust, mil naine last rinnaga toidab, ei ole väga tõenäoline, kuid samas pole ka kindlat garantiid. Pole võimalik täpselt öelda, millal naine jälle rasestuda võib. Rasedaks võib jääda kaks nädalat enne esimest menstruatsiooni. Seega, kui jääte lootma vaid õnnele, võib teid oodata üheksa kuu pärast väike üllatus.
Raseduse ajal ei pea mõtlema kaitsevahenditele, kuid nüüd on see periood läbi. Leidke aeg, et otsustada, millised rasestumisvastased vahendid teile kõige paremini sobivad. Kui partner toidab last rinnaga, on parem kasutada kondoome. Hormonaalseid rasestumisvastaseid vahendeid ei soovitata, kuigi on olemas ka tabletid, mis sobivad imetamise ajaks.

Arst on andnud loa sugueluga alustada, aga partner ei soovi seda. Mida ma teen valesti?
Füüsiline valmisolek ei pruugi kokku langeda emotsionaalse valmisolekuga.Isegi, kui sünnitusest on möödas rohkem kui kuus nädalat ja arst on lubanud sugueluga algust teha, ei pruugi naine selleks veel valmis olla. Ta võib karta valu esinemist suguühte ajal, võib-olla on tal vaja rohkem aega, või on ta lihtsalt väga väsinud. Parem on mitte naist survestada ja kiirustada. Näita oma hoolt ja armastust, ära kurda ega süüdista. Abiks võivad tulla ka teiste paaride kogemused sünnitusjärgsel intiimsuse taastamisel.

 Pange end oma naise rolli. Ta taastub alles sünnitusest ning laps võtab ära kogu ta energia. Imetamine võtab palju aega ja vastsündinu eest hoolitsemine on raske füüsiline töö. Ära unusta, et sünnitus on ainult väike osa uue eluga kohanemisest. Su partner harjub uue emarolliga ja on täiesti loomulik, et tal puudub soov seksida. See ei tähenda ilmtingimata, et ta armastaks sind vähem. Tegelikult mõistavad paljud paarid aja jooksul, et ka peale sünnitust võib romantiliselt aega veeta. See ei hõlma ju ainult seksi. Paarid ka hoolitsevad üksteise eest, puudutavad ja hellitavad teineteist. 

Kuidas kallima eest hoolitseda?
Kuigi uue pereliikme lisandudes ei ole asjad enam samad nagu varem, leidke aega ja võimalusi romantikaks ja läheduseks. Te armastate üksteist ja oma väikest beebit, kes vajab mõlemaid vanemaid.
Naine hindab, kui aitad teda lapse eest hoolitsemisel. See aeg on teie mõlema jaoks tore, kuid mõnikord võib see tekitada ka segadust ja väsimust. Naise kehas toimuvad hormonaalsed muutused, mis on seotud uue emarolliga. Ta võiksite õppida koos lapse vajadusi tundma, koos unetusega hakkama saada ja jõuda arusaamisele, et vaatamata pingetele on see tore ja eriline aeg. Kui sina oled juba seksiks valmis, aga naine veel mitte, kohtle teda hästi. Ole õrn, meenuta talle, et ta on ilus, et ta ei ole mitte ainult ema, vaid ka naine. Kõik see võib aega võtta, kuid pea meeles - kõik on hästi ja varsti taastuvad ka teie intiimsuhted. Ära kahtlegi selles!

 Te olete oma esimeseks ööks valmis - mida peaks teadma?
Peale sünnitust, eriti kui naine toidab last rinnaga, võib naisel olla probleeme tupekuivusega. See ei tähenda, et naine poleks erutunud, vaid see on organismi reaktsioon toimunud muutustele. Et seks mõlemale poolele rahuldust pakkuv oleks, kasutage libesteid. Tegutsege rahulikult, sest alguses võib naine siiski ennast ebamugavalt tunda. Valu kaob ja kõik normaliseerub aja jooksul. Lisaks võib teie intiimset hetke segada ka väike beebi, kes võib ootamatult üles ärgata või nutma hakata. Ka selle reaalsusega tuleb harjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles