Pirgit Toomel: seksisõprusest

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeval on seksisõprusest saanud populaarne trend, mis jätab traditsioonilised suhted kaugelt tahaplaanile.

Palju lihtsam on püsiva partneriga olla ainult füüsilises suhtes, vältides igasuguseid muid kohustusi, mis kellegagi pühendunult koos olles tekivad. See annab õiguse nautida täielikku vabadust, sealjuures suhelda kellega tahad, millal tahad ja kuidas tahad. Teooria kõrvale jättes küsiksin, kas seksisõprus tegelikult toimib ja mida see üldse endast kujutab? 

Kui üheksakümnendatel oli seksist rääkimine veel tabu, siis tänapäeva inimesed on muutunud kordades vabameelsemaks.  Termin «seksisõber» leiab kaasaegses ühiskonnas aina rohkem kasutust, mis viitab asjaolule, et puhtalt füüsiliste vajaduste rahuldamine on rohkem kui normaalne. Uus põlvkond eelistab suhtesse hüppamise asemel tasa ja targu liikuda ning ennekõike omandada kogemusi elust enesest, jättes traditsioonilised paarisuhted kõrvale. 

Slängis tuntud väljend seksisõprus või f*** buddy on populaarsust koguv trend eelpool mainitud elustiili harrastamisel. Üksteise füüsiliste vajaduste rahuldamine ilma igasuguste kohustusteta annab inimestele kaua otsitud vabaduse ja õiguse nautida elu ilma igasuguste piirideta. Taolise õnne saavutamiseks on vaid vaja leida endale kindel partner, kellega teineteise heaolu eest hoolt kannate. Lõpptulemusena on seks tervisele kasulik ja püsiva partneri omamine on turvalisem kui juhusuhete harrastamine.

Seksisõprus on teekond vabameelsetele inimestele, kel ei ole aega ega tahtmist tõsisemaks suhteks. Teid seob ainult füüsiline tõmme, jättes kõrvale igasugused lubadused truudusest ja pühendumisest. Hea, muretu ja probleemivaba elu, kus aus olles, võib avameelselt välja öelda, et tegemist ei ole armastusega. Siinkohal meeles pidades, et tõelistel f***  buddydel ei tohiks olla üksteise vastu intiimsemaid tundeid füüsiliste vajaduste rahuldamisest, mis muudab seksi vabameelsemaks ja asetab selle telefonikõne kaugusele. 

Omale partnerit otsides on sul õigus valida, kellega füüsilisse kontakti astud. Selleks võib olla tuttav, keda varasemalt tead kui ka võhivõõras öölokaalist. Igaüks otsustab, kas tal on lihtsam olla füüsilises kontaktis lähedase inimesega või vastupidi võõraga, kellega üksteist ei tunta. Suhet ainult füüsilisel tasandil hoides, väldid olukorda, kus emb-kumb võib ootamatult ära armuda. Tuttavaga seksides võid kindel olla, et ta austab sinu tundeid ja keha, kuid ohuks on pidev kontakt ja liigne kiindumine.

Ennekõike on seksisõprus suhe, mis taandub füüsiliste vajaduste rahuldamisele, mitte vaimsele lähedusele. Üksteise minevikus tuhnimine ja tundma õppimine tuleks jätta sinnapaika, sest see on suhe, kus sa ei pea oma partnerist mitte midagi teadma. Teie eesmärgiks on kohtuda, et seksida ja seejärel laiali minna. Piisab sellest, kui võid kindel olla tema olemasolus ja telefoninumbris.     

Seksisõbraks olemise tumedamat külge vaadates võib öelda, et tegemist on suhtega, kus partner, kellega voodit jagad, ei paku sulle mitte mingisugust emotsionaalset naudingut. Ta ei ole inimene, keda tutvustaksid enda sõpradele ega ka vanematele. Vaid keegi, keda füüsiliste vajaduste rahuldamiseks vastastikku ära kasutada. Siinkohal tuleks seda meeles pidada, et mitte lootusetuid illusioone orgasmi tõttu looma hakata.

Seksisõprus on elustill vabameelsetele elunautijatele, kes oskavad eristada loomalikke instinkte armastusest. See on suhe ainult tugevatele, kes suudavad taluda reaalsust, kõndida jalad maapeal ja hoida pea kainena. Tegemist on füüsiliste vajaduste rahuldamisega, jättes kõrvale romantika, sügavamad tunded ja igasugused kohustused üksteise ees. Siinkohal ütlen, et ka naised vajavad seksi ja oskavad iseseisvad olla, tulles endaga suurpäraselt toime võrdväärselt meestele. Sinu otsustada on, millist suhet sa praeguses eluetapis soovid, vajad ja otsid.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles