Mõnus hommikupala: soe kukeseenesalat maasuitsusingi ja praemunaga

, Retseptisahtel käsitöökapis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andra Kalda / Retseptisahtel käsitöökapis

Ragne Värgi ja Andra Kalda raamatu «Retseptisahtel käsitöökapis» kaante vahele on peidetud neli aastaaega, mille kaudu tuuakse teieni lihtsad, kiired, ausad maitsed ja käsitööideed. Teekond läbi raamatu viib teid koos autoritega esmalt kevadisele ürdipeenrale, sealt otse piknikule ning siis juba vana kriuksuva ratta seljas maakodusse. Avastamata ei jää ka ande täis turuletid.

Kui kõik need õuerõõmud otsa saavad, kolitakse vihma ja külma eest tuppa ning nauditakse soojendava kohvi saatel varajasi hommikusööke koos sõbrannadega või õdusaid talveõhtuid pere seltsis. Ega lapsedki rõõmust ilma jää, sest raamat lõpeb ühe uhke sünnipäevapeoga.

Retseptisahtel sisaldab endas vanu häid ning juba kordi ja kordi katsetatud roogasid, aga ka uusi lemmikuid. Samuti leiab nende kaante vahelt põnevaid mõtteid ning ideid, kuidas vanadele asjadele uus sisu ja vorm anda. Üks on kindel – nii retseptid kui ka käsitööideed on ülimalt lihtsad ning kõik road ja näputööd valmivad kiirelt ja ilma liigse peenutsemiseta.

Soe kukeseenesalat maasuitsusingi ja praemunaga
kahele korisevale kõhule

150 g kukeseeni
150 g maasuitsusinki (pekise ribaga)
1 suur sibul
2 peotäit rukolat
2 muna
Peotäis värsket hakitud tilli
Võid ja õli praadimiseks
2 saiaviilu

Rösti saiaviilud kuumal kuival pannil mõlemalt poolt krõbedaks. Kuumuta pannil õli ja prae singiviilud kuldseks. Tõsta kaussi.

Lõika sibul ratasteks ja prae kergelt klaasjaks. Lisa pannile ka kukeseened. Enne seente lõplikku valmimist lisa pannile munad. Maitsesta soola ja tilliga.

Sega juurde rukola ning tõsta salat taldrikule röstitud saia peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles