Kümme müüti petmise kohta, mis ei vasta tõele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igal inimesel võib elus ette tulla afääre alates poliitikust, kes jääb vahele püksid rebadel kuni naabrimeheni, kes tabatakse oma lapse treeneriga voodist.

Kui inimesed kuulevad petmisest, tehakse igasugu ennatlikke järeldusi selle kohta, miks üks või teine on kõrvalsuhet otsinud. Tegelikult ei vasta paljud uskumused afääride kohta tõele. Järgnevalt on välja toodud kümme müüti, mida ei tasuks uskuda, kirjutab Huff Post.

Enamik petjaid on ise kõrvalsuhet otsinud. Afääri satuvad sageli inimesed, kes tegelikult ei otsi midagi kõrvalist. See vastab eriti tõele neil juhtudel, kus partner on kaaslast petnud vaid ühe inimesega. Afäär saab tihtilugu alguse sõprusest, millest seejärel kasvab välja intiimne suhe.

Enamik inimesi kaugeneb oma abikaasast seetõttu, et silmapiiril on keegi noorem ja ilusam. Mõtle näiteks Arnold Schwarzeneggeri afäärile oma majapidajannaga. Kuigi mõnel juhul võivad edukate firmade tegevjuhid otsida noori sekspartnereid, ei pruugi see alati nii olla.

Afäärid tähendavad peaaegu alati abielu lõppu. Enam kui 50 protsenti abieludest suudavad afääridest üle saada. Paljusid inimesi on üllatanud see, et nad suudavad abikaasaga kokku jääda pärast seda, kui viimane on neid petnud.

See, kes ühe korra petab, petab teise korra veel. Kuigi mõnel inimesel on elu jooksul mitu kõrvalsuhet, on paljud afäärid siiski ühekordsed. See, mis afääri jooksul juhtub, võib aidata abielu tüürida stabiilsemale kursile või sootuks abielu lõpetada. Pärast afääri lõppu peab petja täiesti aus olema, et paranemisprotsess saaks alata.

Afäärid leiavad aset, sest abieluga on midagi halvasti. Siin on tõsiasi: iga abieluga on midagi halvasti. Afäärid võivad peegeldada seda, et partnerid ei oska oma probleeme lahendada. See, kui su abielus esineb probleeme, ei õigusta petmist.

Afäärid seisnevad vaid seksis. Reaalsuses tekivad mitmed afäärid seetõttu, et üks partner otsib emotsionaalset sidet teise inimesega. Sageli ei pruugi afäär sellest kaugemale minnagi. Kuigi emotsionaalse läheduse tunne viib tihti füüsilise intiimsuseni, polnud selle suhte ajendiks seks.

Ilma seksita pole afääri. Paljud petmised leiavad aset ilma seksita. Kas see on petmine, kui partner on poole ööni üleval ja saadab kellelegi teisele seksikaid sõnumeid? See, kes seda teeb, ei pruugi seda petmisena võtta, aga tema partneri jaoks on see petmine. Kui sa annad emotsionaalse osa endast kellelegi teisele, siis see on truudusetus oma partneri suhtes.

Petmine ei seisne kunagi ainult seksis, selle ajendiks võivad ka teised abieluprobleemid olla. Täpselt nagu on müüt see, et kõik afäärid seisnevad vaid seksis, on ka müüt see, et afäärid tekivad vaid seetõttu, et abielus pole piisavalt seksi.

Paljud petjad on õnnetus abielus. Kui küsitlustes on petjatelt uuritud, kas nad tahaksid abielulahutust, on enamik vastanud eitavalt. Petjate seast 56 protsenti meestest ja 34 protsenti naistest on oma abielu õnnelikuks hinnanud.

Kui afäär on avalikuks tulnud, ei suuda paar enam kunagi koos õnnelik olla. Inimesed ei räägi kõrvalsuhetest oma sõpradele või naabritele, seetõttu pole eriti kuulda ka neid lugusid, kuidas suhtuvad partnerid üksteisesse pärast petmise avalikustamist. Kuid paljud paarid võivad õppida oma abielu taas üles ehitama, mõned on isegi väitnud, et nende abielu on pärast petmist tugevamaks muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles