Vanemate koostöö on võimalik ka pärast lahkuminekut

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Lahkuminek on alati raske, kuid kui teil on ka ühised lapsed, on see hoopis keerulisem. Kas lahku läinud vanematel on üldse võimalik ühiselt lapsi kasvatada?

Paljud inimesed ei mõtle selle peale enne, kui saabub argipäev pärast lahutust. Eksiga mitte suhtlemine pole võimalik ega ka mõistlik. Sinu lastele ning ka teile, vanematena, on parem, kui suudate üksteisega sõbralikult suhelda, kirjutab Your Tango.

Leidub peresid, kus endine abikaasa on endiselt külla oodatud. Nii saavad lapsed endiselt olla ühes kindlas, turvalises keskkonnas neist lahus elav vanem käib neil silma peal hoidmas, aitamas ning süüa tegemas siis kui teisel vanemal selleks võimalust pole.

Samuti ei tähenda lahusolek seda, et teil ei võiks edaspidigi olla ühiseid peretraditsioone. Lastele on kasulik näha, et kuigi nende vanemad enam koos ei ole, suudavad nad sõbralikult suhelda ning lastega aega veeta. Te olete oma laste jaoks võrdselt tähtsad!

Üks lahkumineku üle elanud perekond selgitab, et nende laste jaoks olid koos veedetud jõulud väga olulised. Nüüd, kui nende tütred on teismelised, sümboliseerivad sellised ühistraditsioonid nende jaoks mahamaetud sõjakirveid ning vanast uutmoodi üles ehitatud suhteid.

Sellist uutmoodi suhet oma endise abikaasaga on võimalik luua vaid siis kui jätate selja taha olnu, andestate üksteisele teie vead ning liigute edasi sõpradena. Tähtsustage oma lapsi ning seadke eesmärgiks see, et te oleksite läbi elu nende jaoks võrdselt olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles