Läksite mehega tülli? Ära rutta sellest kõigile rääkima!

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõikidel paaridel on raskeid aegu ning tülisid. On loomulik, et tahaksid kellegi toetust ning lohutust, kuid enne lähedastele kurtma minekut mõtle hoolega järele, sest see võib asju halvemaks muuta.

Rääkides teistega oma abieluprobleemidest, võid lüüa lõhe enda ja oma abikaasa vahele, kirjutab Woman’s Day.

Saladusi tuleb eelkõige ise hoida
Momendil, mil oma probleemidest teistele räägid, kaotad sa täielikult kontrolli selle info liikumise kohta. Paaridevahelised konfliktid kipuvad ümberkaudseid alati huvitama ning on üsna kehv olla selja taga sosistatud kuulujuttude peategelane. Nagunii teate tegelikkust vaid sina ja su partner. Seega, jälgi oma vanaema tarkust – oma musta pesu avalikult ei pesta!

Kaaslane võib solvuda
Sinu partner võib tunda end reedetuna, kui jagad teie omavahelisi probleeme laiemale avalikkusele. See, et sina tahad asja teistega arutada, ei tähenda, et tema seda teeks. Kui oma muret kellegagi siiski jagada tahad, mõtle enne läbi – kas su partnerit häiriks, kui sa sama juttu tema juuresolekul räägiksid?

Kärbsest elevant
Mõnikord võib mõne tühise asja kurtmine tekitada hiiglasliku probleemi. Inimesed, kes meist väga hoolivad, võivad tunda lausa nii suurt muret, et otsustavad ise probleemi lahendusele kaasa aidata, kuid teiste inimeste sekkumine annab su partnerile signaali, et asi on tõsine ning sa ei soovi tema endaga probleeme arutada. Selle asemel, et igast väikesest ärritumisest kohe kellelegi teada anda, otsi endale mingi tegevus, mis stressi maandab. Näiteks, mine jooksma või kuula oma lemmikmuusikat.

Parandab enesetunnet, kuid mitte probleemi
Suure tõenäosusega pole sinu sõber kuigi objektiivne ning kuna sina esitad talle vaid omapoolse versiooni, ei saa ta anda sulle ausat hinnangut olukorrale. Kuigi sõbra kinnitus sellele, et süüdi on su partner, mitte sina, võib su tuju parandada, ei aita see kuidagi lahendada probleemi. Enda välja elamiseks sobib paremini enda tunnete kirja panek. Kuid pea meeles, sa ei tohiks neid kirjatükke teistega jagada!

Sõber pole suhtespetsialist
Su sõber võib olla muidu suurepärane inimene, kuid see ei tee temast kogenud psühholoogi või suhete eksperti. Tema nõuanded sulle on suure tõenäosusega lähtuvad tema enda kogemustest. Kui sinu sõbral endal on suhetes väga kehvad kogemused, võivad tal olla tugevad eelarvamused ka teiste meeste (või naiste) kohta.

Operatsioon «Päästke Willy»
Asjadest omal moel aru saanud lähedane võib otsustada asuda sind su kehvast kooselust päästma, andes su «kohutavast olukorrast» teada ka kõikidele teistele. Enne, kui arugi saad, teeb suguvõsa su partnerile selgeks, et tal on targem astuma hakata. Ja sellisest pöördest on ühel suhtel väga raske välja tulla.

Kinnistunud eelarvamus
Isegi kui sina ja su kaaslane saate oma suhted korda, ei pruugi su lähedaste arvamus temast muutuda. See on väga raskesti lahendatav ning psühholoogiliselt raske situatsioon, mis võib teie suhtele saatuslikuks saada.

Pidev kõhklus
Teiste antud hinnangud teie suhtele või sinu partnerile võivad jääda sind kummitama. Kuigi teil on õnnestunud oma suhted korda saada, võib sinu südamesse jääda kahtlus, kas sa ehk hetkel oma partneri ilmsete vigade ees silma kinni ei pigista. Kuigi sinu partner võib kunagi käituda valesti, et tähenda see ilmtingimata, et selline käitumine ongi tema olemuses. Keskendu sellele, mis toimub teie suhtes praegusel hetkel.

Draamakuningannasid tõsiselt ei võeta
Kui sa jooksed oma lähedaste juurde iga pisiasjaga kurtma, juhtub see, et keegi ei võta sind enam tõsiselt siis kui sa tegelikult abi vajad. Inimestele ei meeldi pidevad vingujad ning ülereageerijad, sest see on tüütu ning väsitav. Kuid kui ükskord tõesti saabub moment, mil sul on oma lähedaste abi ja tuge väga vaja, ei pruugi olla kedagi, kes sind enam tõsiselt võtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles