Kümme toiduainet, mida kodus alati olema peaks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Mõnikord pole meil lihtsalt aega, inspiratsiooni või energiat, et oma õhtusööki ette planeerida. Sel puhul on suureks abiks kui oled varunud koju elementaarsemaid asjad, millest lihtsamaid toite valmistada.

Kümme põhilist toiduainet pani kirja Woman’s Day.

Riis sobib peaaegu kõige kõrvale ning valmib ruttu. Kui soovid lihtsalt kiiret ning kerget einet, hauta riisi ja köögivilju kanapuljongis.

Pastale annab alati kiirelt mõne kastme välja mõelda. Näiteks piisab natukesest rõõsast koorest või piimast, singist ning juustust.

Konserveeritud oad sobivad väga paljude toitude sisse. Lisaks on neil väga pikk säilivusaeg, mistõttu võid neid rohkem valmis osta.

Konserveeritud tomatid on suurepärased kiirete suppide, hautiste ja kastmete sisse.

Erinevad vürtsid ja maitseained on need, mis pealtnäha sarnaste roogade puhul suure maitsevahe annavad. Seega, jälgi pidevalt, et su maitseainevarud oleksid korralikud. Kui kahtled, millised maitseained milliste toitude puhul kasutada võiksid, leiad guugeldades palju nõuandeid.

Küüslauk ja sibul on erinevate roogade valmistamisel nii elementaarsed, et neid lihtsalt peaks kodus alati olema.

Erinevate äädikatega  annab salatitele väga erinevaid kastmeid valmistada. Samuti sisaldavad paljud suppide- ja magustoitude retseptid äädikat.

Mahedamad sinepid sobivad salatitele ja võileiva vahele, teravamaitselisemad kastmetesse ja marinaadidesse.

Moos sobib lisaks pannkoogi ja pudru peale panekuks ka näiteks liha marinaadi.

Valmis kanapuljong on hea kiire supi või kastme valmistamiseks. Kui sa ei soovi tarvitada puljongipulbreid, võid puljongi ka varem valmis keeta ning sügavkülmas säilitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles