Vaid kahel korral päevas söömine võib aidata kaalu langetada

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Levinud arusaama kohaselt aitab kaalu alandada väikeste einete söömine kuuel korral päevas. Värskelt avaldatud uuring  lükkab selle teooria täiesti ümber ning leiab, et kaalulangusele mõjub hoopis efektiivsemalt vaid kahel korral päevas söömine.

Uuringus osalejad tarbisid päeva jooksul võrdse koguse kaloreid, kuid pooltel paluti tarbida kalorid kahe ning ülejäänutel kuue toidukorra jooksul, vahendab Glamour.

Rohkem kaotasid kaalu need, kes sõid vaid kahel korral päevas. Samas on siinkohal olulised ka kellaajad, sest söömine ei tohiks jääda liiga hiliseks. Hommikust peaks sööma vahemikus 6.00 kuni 10.00 ning lõunasööki 12.00 kuni 16.00. Uurijad naljatlevad, et siinkohal peab paika vana ütlus: «Hommikust söö nagu kuningas, lõunat nagu prints ja õhtust nagu kerjus.“

Kuigi tegemist oli väikese uuringuga, mille testgrupp koosnes vaid 54 diabeeti põdevast inimesest ning teooria kinnitamine vajaks põhjalikumaid uuringuid, annab see siiski mõtteainet toidukordade regulaarsuse üle. Kuuel korral päevas, kuid suvalise regulaarsusega söömine ei aita kaalulangusele kindlasti kuidagi kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles