Veiniäädikas – üllatav imeravim

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naturaalne veiniäädikas on tõhus ja antibakteriaalne looduslik rohi paljude selliste hädade vastu, mis muidu vajavad antibiootikume ja teisi ravimeid, millel on mitmeid kõrvalmõjusid.

Portaal alkeemia.ee kirjutab, et veiniäädikas on eriti kasulik järgmiste haiguste puhul:

  • põsekoopa- ja kurgupõletik;
  • kõrge kolesteroolitaseme langetamine;
  • akne ja teiste nahaprobleemide ravimine;
  • keha kaitsmises toidumürgituse eest;
  • allergiate tõrjumine;
  • trennijärgse lihasväsimuse tekke takistamine;
  • immuunsüsteemi tugevdamine;
  • keha vastupidavuse suurendamine;
  • kaalulangust soodustava ainevahetuse kiirendamine;
  • seedimise hõlbustamine ja kõhukinnisuse ravimine;
  • artriidi ja luuvalu sümptomite leevendamine;
  • põiekivide ja kuseteede põletiku ärahoidmine.

Kuidas veiniäädikat erineval otstarbel kasutada?

Kaalukaotus - veiniäädikat kasutati koduse kaalulangetamisvahendina juba sajandeid tagasi. Doktor D. C. Jarvis kinnitab, et ülekaaluline inimene kaotab tasapisi kaalu, kui võtab enne iga einet kaks teelusikatäit veiniäädikat koos klaasi veega.

Halb hingeõhk - veiniäädikas on tänu oma antiseptilistele omadustele suurepärane rohi halva hingeõhu ehk halitoosi vastu. Lihtsalt lisa kaks teelusikatäit veiniäädikat veeklaasi, kurista seda segu suus kümme sekundit ja sülita seejärel välja. Korda seda protseduuri, kuni klaas on tühi.

Kehalõhn - veiniäädikas on tõhus rohi halva kehalõhna vastu, sest see võib aidata tasakaalustada keha pH-taset, mis omakorda aitab kõrvaldada lõhna põhjustavaid baktereid. Kaenlaaluste lõhna vastu piisab sellest, kui kaenlaid igal hommikul korra lahjendamata veiniäädikaga pühkida (vatitupsu abil). Jalalõhna vastu täida kauss sooja veega, lisa umbes kolmandik klaasitäit veiniäädikat ja lase oma jalgadel selles vedelikus kord nädalas veerand tundi liguneda.

Akne - veiniäädikas on naturaalne ravim akne vastu võitlemisel. Kanna mitu korda päevas vatitupsu abil nahale veiniäädikast ja veest koosnev lahus (2 supilusikatäit äädikat ühe veeklaasi kohta). See aitab vähendada põletikku ja pundumist.

Maksaplekid - veiniäädikas sisaldab väävlit, mis võitleb vananemise tagajärgedega ja on seetõttu sobiv maksaplekkide ravimiseks. Kanna iga päev neile tumedatele nahapiirkondadele lahus, mis sisaldab kaht teelusikatäit veiniäädikat ja üht teelusikatäit sibulamahla. Selle koduse ravimeetodi järgi peaksid plekid hakkama kahe nädala jooksul tuhmuma.

Tselluliit - paljud naised on avastanud, et veiniäädikas võib aidata vähendada tselluliidi esinemist.

Seentõbi - veiniäädikas on osutunud ka tõhusaks raviks seentõbede vastu.

Kõrvetised - tavaliselt esinevad kõrvetised pärast söömist, vahel kuni kaks tundi hiljem. Seda väga ebameeldivat tunnet saab leevendada, kui võtta kolm korda päevas enne söömist klaasitäie veega kaks supilusikatäit veiniäädikat.

Kõhukinnisus - veiniäädikat kasutatakse sageli naturaalse rohuna kõhukinnisuse raviks.

Kõhulahtisus - selle probleemi tekkimisel on mitmeid põhjuseid ja kuigi kõhulahtisust ei tohiks jätta ravimata, on see sageli keha jaoks loomulik viis vabastada end kahjulikest ühenditest ja alla neelatud ainetest. Veiniäädikas on oivaline naturaalne ravim kõhulahtisuse vastu, sest selle kõrge pektiinisisaldus on otsekui kaitsekiht, mis leevendab käärsoole ärritunud seina. Soovitatav on lisada kaks supilusikatäit veiniäädikat suurde veeklaasi ja juua seda sümptomite kestmise ajal kolm korda päevas.

Suhkurtõbi - veiniäädikas võib aidata kontrolli all hoida kõrget veresuhkrutaset, mistõttu kasutatakse veiniäädikat sageli naturaalse rohuna suhkurtõve vastu.

Kuidas veiniäädikat tarvitada?

Igapäevaseks enesetunde parandamiseks, kaalu langetamiseks ja pH-taseme tasakaalustamiseks:

• 2 teelusikatäit klaasi veega kolm korda päevas (enne söögikorda).

Ravimaks mõnda teravat terviseprobleemi, näiteks reflukshaigust, köha, bronhiiti või kurgupõletikku:

• 2 supilusikatäit klaasi veega kolm korda päevas (enne söögikorda).

Maitse parandamiseks võib alati lisada veiniäädikale teelusikatäie toorest mett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles