Suurimad valed, mis on paljudes elulookirjeldustes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled leidnud töökuulutuse, kus pakutakse sinu unistuste tööd. Tahaksid seda kohta nii väga, et oleksid isegi valmis oma elulookirjelduses veidike tõde moonutama, et paremat muljet jätta. Kuid pea hoogu, see pole sugugi hea mõte!

Esiteks, kui peaksid selle töö omale saama ja ilmneb, et valetasid oma CV-s, siis jääd tõenäoliselt kohe ka unistuste kohast ilma. Teiseks, see on suur risk: paljud firmad kontrollivad tööle kandideerijate tausta enne nende palkamist. Ja kolmandaks võid sa sel viisil oma mainet kahjustada, kirjutab Woman's Day.

Millised on aga suurimad valed, mis on paljude elulookirjeldustes ja mida tasuks kindlasti vältida?

Ametinimetused

Paljud ilustavad oma eelnevate töökohtade ametinimetusi, et jätta kogenum mulje, kuid see võib hoopis vastupidi mõjuda. Kui kandideerid näiteks vanemspetsialisti ametikohale, kuid eelmises töökohas olid olnud direktor, siis võib tööle värbaja arvata, et oled antud koha jaoks liiga kvalifitseeritud. Pigem kirjelda, millised tööülesanded sul eelmises kohas olid, mitte ära ilusta oma ametinimetust. Kui tuleb välja, et su eelmine amet polnud sugugi see, mis on kirjas su CV-s, siis võid sa tööpakkumisest ilma jääda.

Töösuhte kestvus

Sageli kirjutatakse elulookirjeldusse aastad, millal mõnes kohas töötati, näiteks pelgalt 2005-2006, aga jäetakse mainimata konkreetsed kuud. Sellega varjatakse seda, et lühikese aja jooksul on inimesel olnud mitu töökohta. Ekspertide kinnitusel pole tarvis seda varjata, pigem tasuks selgitada, mis oli töökohavahetuse põhjuseks. Kui sind näiteks koondati, siis pole seda tarvis varjata, sest koondamisi tuleb ettevõtetes ikka ette. Tihtipeale varjatakse ka seda, kui pikalt on inimene olnud töötu. Inimene, kes on tööturul aktiivne, võib küll tööandja jaoks parema mulje jätta, kuid samas saavad ka tööandjad aru, et majanduses ja tööturul on nii tõuse kui mõõnu.

Oskused

Kuna tööturul on konkurents suur, võid tahta oma oskustele veidi «õhku sisse puhuda», et teistest kandidaatidest parem näida. See pole sugugi hea mõte. Tööandja tahab, et töötajal oleksid need oskused, mida ta oma CV-s on maininud. Ja pea meeles ka seda, et kui oled näiteks paar kuud mõnd võõrkeelt õppinud ning saavutanud algtaseme, siis ei tasu elulookirjelduses väita, et räägid seda keelt kõrgtasemel.

Haridus

Keegi ei taha, et neid tööst ilma jäetakse seetõttu, et aastaid tagasi otsustas ta näiteks kõrgkooliõpingud pooleli jätta, seega leiavad mõned inimesed, et on parem öelda, et neil on kõrgharidus omandatud, kuid jäetakse mainimata, mis kraad kõrgkoolist saadi. Ometi kui sa oma hariduse all juba kõrgkooli mainid, siis eeldatakse, et see on sul ka lõpetatud, kui sa just ei selgita, mis seisus su õpingud on. Kui oled kooli pooleli jätnud, siis tuleks kindlasti mainida, mis põhjusel see juhtus, näiteks selleks, et pidid laste eest hoolitsema või kaotas abikaasa töö ning pidid keskenduma rahateenimisele.

Elukoht

Mõnikord eelistavad tööandjad neid kandidaate, kes elavad töökohale lähemal, seega miks mitte kirjutada oma CV-sse mõne sõbra või sugulase aadress, mis paikneb soovitud töökoha ligidal? Halb mõte. Kui peaksid selle töökoha endale saama, siis aja jooksul tuleb kindlasti su tegelik elukoht välja. Kui üritad seda varjata, siis pead ilmselt pidevalt uusi valesid välja mõtlema ja see muudab olukorra lõpuks nii keeruliseks, et sa ei mäletagi enam, mida sa kõik kokku oled luisanud.

Vanus

Mõned tööle kandideerijad jätavad elulookirjeldusest välja kümne aasta jagu kogemusi, sest kardavad näida liialt vanadena. Teised jällegi muudavad aastaarve, millal nad mõne kooli on lõpetanud, et mitte paista liiga noortena. Mõlemad tegevused on aga valed. Lõpuks pead töövestlusele ikkagi ju sina minema ning kuigi oled oma CV-s ehk aastatega vassinud, võivad su olek ja välimus su tegelikku vanust ning kogemusi reeta. Kuigi tööandjad ei tohi inimesi vanuse põhjal diskrimineerida, tohivad nad valida oma ettevõtte jaoks parimad kandidaadid. Ole sina ise, looda, et tegemist on eelarvamustevaba ettevõttega ning mine töövestlusele sirge seljaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles