Kooselu alguse tüüpilised probleemid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abielu lahutajad julgustavad sageli ka oma sõpru võtma vastu otsust vaevaline kooselu lõpetada.
Abielu lahutajad julgustavad sageli ka oma sõpru võtma vastu otsust vaevaline kooselu lõpetada. Foto: SCANPIX

Kokku kolimine on suur samm, sest see tähendab, et te olete valmis oma elusid jagama ning ühildama. Alguses tundub see suurepärane, sest lõpuks ometi veedate te koos kõik ööd ja jagate oma elu. Ometi asendub romantika kiirelt proosaliste muredega.

Üheskoos on võimalik neist jagu saada! Your Tango vahendab, millised on peamised esile kerkivad probleemid ja kuidas neid lahendada.

Raha
Leppige kokku, milline on teie suhtumine rahasse. Kas teil on ühised või eraldi rahakotid? Kui ühised, makske eelkõige arved, eraldage raha toidu ja muude igapäevaste vajaduste jaoks ning jaotage ülejäänu pooleks. Kui kõik eluks vajalikud rahalised kohustused on kaetud, võib oma raha kulutada täpselt sinna, kuhu endal soovi on. Nii ei teki ka tülisid liigse kulutamise teemal.

Kodused kohustused
Kõige lihtsam on kohe alguses maha istuda ja jagada kohustused. Kui üks teist on kodune (ilma lasteta) ja teine käib tööl, on loomulik, et rohkem panustab see, kellel muid kohustusi pole. Kui on töid, mida üks pool põhimõtteliselt vihkab, ja teisel pole selle vastu midagi, jagage ülesandeid ümber nii, et mõlematel oleks endiselt proportsionaalne koormus.
Arvestage sellega, et kui üks tunneb, et temal on oluliselt rohkem kohustusi kui teisel, tekib sellest varem või hiljem tõsine kodutüli.

Vähene suhtlus
See on irooniline, aga kokku kolides tekivad suuremad kommunikatsiooniprobleemid kui enne. Oluline on pöörata teisele tähelepanu ning lisaks rääkimise ka keskenduda ning kuulata. Kui teil tekib konflikt ning partner ei taha hetkel rääkida, tuleks seda austada, lasta asjal veidi settida ning rääkida siis kui emotsioonid on veidi hajunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles