Tööturul toimuvat peaks jälgima ka need, kel hea töö olemas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isegi oled oma praeguse tööga rahul, tasuks sul teiste tööpakkumiste suhtes silmad lahti hoida.

Peamised põhjused tööturul ringi kiikamiseks pani kirja Working Mother.

Tööalase kontaktivõrgustiku laiendamine
Kui jälgid sind huvitavate valdkondade tööpakkumisi, uudiseid ja osaled ehk isegi mõnel koolitusel või seminaril, oled antud valdkonnast paremini teadlik ning oskad leida üles vajalikud kontaktid. Kui tahad täielikult vahetada karjäärialast valdkonda, alustagi vastavatel seminaridel või koolitustel käimist, sest seal tekivad peamised kontaktid.

Väiksem närvipinge
Töö leidmine pole kunagi kerge, eriti siis kui oled juba töötu. Kuid kui jälgid pidevalt olemasoleva töö kõrvalt tööturul toimuvat, tunned end pingevabamalt ning valid tööd lähtuvalt sellest, mida see sulle pakub, mitte seetõttu, et pead lihtsalt kuidagi ära elama. Seega võid sa nõnda ennetada päriselt  töötuks jäämist.

Paneb perspektiivi paika
Tööturu jälgimine annab sulle pildi reaalsusest. Sa võid avastada, et sinu töökoht pakub sulle oluliselt vähem kui mõni konkureeriv asutus. Kuid võid ka avastada, et sinu töötingimused, tasu, eneseteostamisvõimalused ning ülemus on suurepärased!

Seljata konkurendid
Välja kuulutatud konkursi korras vestlusele saamise võimalus võib olla väike, sest konkurents on tihe. Kuid kui võtad sind huvitava organisatsiooniga ühendust momendil, mil neil veel konkreetset tööpakkumist pole ja kui sul õnnestub sealse ülemusega vestelda, oled sa juba suutnud jääda meelde ja see tähendab suuremat võimalust saada töökohta hiljem.

Liigu unistuste poole
Ükskõik mis tööd sa ka igapäevaselt ei tee, kui sul on hetkelisest reaalsusest täiesti erinev karjäärialane unistus, on just töökuulutuste jälgimine esimeseks viisiks oma unistuse poole püüelda. Alguses võid olla ebakindel, kuid pikapeale suureneb julgus, et astuda konkreetseid samme oma unistuste poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles