Kersti Toots: naine peab julgema küsida palka, millele tal on õigus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Toots
Kersti Toots Foto: Maksim Toome

Hiljuti avaldati uuring, mille järgi ootavadki naised väiksemat palka kui mehed, sest suurema palga küsimine läheks vastuollu naise õiglustundega. Ärinaine Kersti Toots ütles ajakirjale Naised, et naised pigem lihtsalt eeldavad, et neile makstakse vähem.

«Neis on sees teadmine, et meestele makstaksegi rohkem. Tegelikult oleneb kõik ametist ja naine peab alustama enda väärtustamisest,» sõnas Toots. «Tuleb oma kogemusi ja oskusi objektiivselt hinnata ja julgeda küsida palka, mida inimene arvab endal olevat õiguse saada. Asjad tuleb omavahel avameelselt läbi arutada, siis tulevad ka lahendused.»

Kersti Toots maksaks enda sõnul alluvatele hea meelega palju rohkem, aga võimalused seda ei luba. «Mulle tekitas suuri küsimärke, kust tuli Eesti keskmine palk 900 eurot. Suure massi peale saab ehk sellise näitaja kokku, aga tegelikkus on teine. Minu analüüsi tulemusena ei saa ligi 1000 eurot keskmine palk kuidagi olla, kuigi oleks hea, kui nii oleks,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles