Näomask ööbikukakast ja kreem teolimast

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Sellest, et igapäevakosmeetika sisaldab ohtralt keemiat, räägitakse palju. Samas võivad mõned looduslikud komponendid oluliselt vastumeelsemad tunduda.

Kosmeetikatoodete silte lugedes ei ole enamikul meist tõenäoliselt aimugi, mida need nimetused tähendavad. Võimalik, et nii ongi parem, kirjutab Total Beauty.

Teo lima
Hiina farmerid avastasid, et pärast tigude korjamist taimedelt muutusid nende käed oluliselt pehmemaks. Teolima sisaldavad tooted on hetkel saadaval Hiinas, Koreas ja Ameerikas. Teolima võib olla abiks võitlemisel kortsude, akne, pigmendilaikude, armide ja naha liigkuivuse vastu.

Platsenta
Nii inimpäritolu kui ka loomset platsentat kasutatakse toodetes, mis peaksid aitama naha kuivuse, kortsude ja juuste väljalangemise korral.

Inimese rinnapiim
Rinnapiima võib leida seepide ja kreemide seest ning väidetavalt aitab see ravida aknet, vähendada kortse ning pehmendada nahka.

Ööbiku väljaheide
Laululinnu väljaheidet määrisid oma näole juba geišad, et pleegitada ning ühtlustada oma nahatooni. Päris värsket ekskrementi siiski näole ei määrita, vaid kuivatatakse ja steriliseeritakse eelnevalt ning sellele lisatakse veidi ka teisi koostisaineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles