Tark tööandja panustab oma alluva isiklikku heaolusse

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Suurem osa inimesi töötab ametitel, mis on oma olemuselt niigi stressirohked. Rahulolu töökohaga ei mõjuta ainult tööülesannete ja palga omavaheline proportsionaalsus, vaid ka see, kuidas organisatsioon töötajasse suhtub.

Edumeelsemad firmad on juba saanud aru, et töötajate heaolu mõjutab organisatsiooni jaoks vajalikku lõpptulemust, vahendab Youbeauty. USA psühholoogid on pannud kirja viis põhilist punkti, mis kontori mikrokliimat paremuse poole mõjutavad.

Keegi ei taha olla väike mutter suures masinavärgis
Töötajad tunnevad tihti, et nad on organisatsiooni poolt kontrollitud ning tähtsusetud, mille tõttu nad ei näe mõtet suuremal pingutamisel  ja uute lahenduste leidmisel, sest nad tunnevad, et nende tehtu ei lähe nagunii korda.  Et olukorda muuta, peaksid ülemused andma oma töötajatele rohkem otsustusõigust ning küsima nende arvamust.

Tasakaal töö ja kodu vahel
Oma töötajatele lisakohustuste andmine nende puhkeaja arvelt tekitab neis stressi ja trotsi, sest töö osakaal kodu ja pereelu arvelt on niigi võrdlemisi suur. Puhanud, lõõgastunud ja oma isiklike vajadustega tegelenud töötaja on positiivsem ja rahulolevam.

Isikliku arengu soodustamine
Ilmselt ei taha keegi töötada päevi, kuid ja aastaid ühel ning samal töökohal ilma, et toimuks positiivseid muutuseid ning arenguid. Pakkudes oma töötajatele pidevaid arengu- ja eneseteostuse võimalusi, tekitab tööandja ühtpidi töötajas tunde, et tema tööl isiklik lisandväärtus, kuid samas hoiab neid inimesi paigal, sest neil ei hakka igav.

Isiklik tervis
Töötajate hea tervise ja ohutuse tagamine on ühtpidi kindlustundeks alluvale, kuid teisipidi kasulik ka tööandjale. Kui organisatsioon soodustab tervislikke eluviise, võimaldab selleks soodustusi või muul moel häid tingimusi, paraneb sellega otseselt ka töötajate tervis ning seega on neil ka väiksem vajadus haiguspäevade võtmise jaoks. Pereinimeste puhul tasuks mõelda ka seda, kuidas soodustada nende laste paremat tervist.

Hea töö tunnustamine
Töömoraali vähendab oluliselt see kui silmapaistvaid saavutusi ei hinnata. Preemiad, auhinnad, väikesed tähistamised ja ka avalikud kiitused aitavad suurendada töötajate motivatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles