Lugeja kirjutab: mees vajab hingamisruumi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidu.
Pidu. Foto: SCANPIX

Naine24 lugeja kirjutab, miks nad käivad mehega mõnikord eraldi väljas, kuigi neil on ühised sõbrad.

Usun, et suhtes on üks olulisemaid komponente teineteisele hingamisruumi andmine, kuid kas mehel ja naisel on sellest sama nägemus ja millal on käes see hetk, kui tuleks paarilisele seda hingamisruumi anda?

Tahaksin rääkida teile ühest seigast, mille peale ma siiamaani mõtisklen ja proovin jõuda järeldusele, kuidas oleks õige toimida. Olen õnnelikus suhtes enda kauaaegse sõbraga. Mis teeb asja veel erilisemaks, on see, et meil on ühised sõbrad, ma isegi ei kujutaks ette päeva ilma nendeta.

On paratamatu, et me viibime mehega alati samas seltskonnas, kuna meil on ühised sõbrad. Lisaks on meil paarina teistsugune suhtlustasand ja omavahel teistsugused nõudmised kui sõpradele.

Mis pani mind seda juttu kirjutama, oli üks saatuslik päev. Nimelt tahtis mu armastatu minna üheks õhtuks sõpradega välja. Mida mina tol hetkel ei teadnud, oli see, et mind polnud nende plaanidesse kaasatud. Ega ma ei tulnud sellele mõttelegi, sest see oli nii tavaline, et me reede õhtul kõik kokku saame ja midagi teeme. Aru sain ma sellest siis, kui mu mees pöördus minu poole küsimusega, kas ta tohib minna. Selle peale lõpetasin enda sättimise ja läksin nukraks. Oleks see siis olnud ainult poiste õhtu, aga ei, seal olid ju ka minu sõbrannad. Mõistva inimesena vastasin ma muidugi jah.

Nüüd on läinud palju aega mööda ja elu on kujunenud nii, et ma annan talle neid õhtuid kui ta on minu sõpradega ja mind ennast ei ole, ning tema annab mulle neid õhtuid, kui mina olen sõpradega ja teda ei ole. Ja see on andnud mulle vastuse.

Minu kui naise jaoks pole probleemi olla enda armastatuga samas seltskonnas päevad läbi, kuid meessoost isikule on see hingamisruumi vähendamine. Miks? Ta võib väga armastada oma elukaaslast ja naises ei pea olema mitte midagi häirivat, aga see ei tähenda, et ta oleks alati meelsamini naise kui sõpradega. Seda kogedes sain aru, et tegelikult teeb see suhte paremaks.

Kuidas? Sa tead, et ta läheb oluliste inimestega välja, kes hoiavad teid mõlemaid, nad saavad rääkida seda, mida sinu ees ei räägita. Muide, tänu sellele olen saanud mitmete üllatuste osaliseks, mis ta on sõpradega kokku leppinud ja läbi mõelnud. Järgmisel päeval võid kindel olla, et saad nagunii kõik teada, millest ilma jäid.

Enamasti arutatakse sõpradega kaaslase iseloomu ja kuna sõbrad räägivad ilmselgelt sinust ainult head, siis paneb see veenma partnerit, et tal on parim kaaslane. Sõbrad annavad probleemi korral kõige paremat nõu, mille peale saab kindel olla, et asi saab minna ainult paremaks. Olen õnnelik selle üle, et meil on ühised sõbrad, keda me jagame, andes samal ajal teineteisele hingamisruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles