Õnneliku suhte kümme saladust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Olgem ausad, õnneliku suhte jaoks pole ainus oluline tegur mehe rahuldamine magamistoas. Õnneliku suhte jaoks on oluline suhtlemine, avatus ja vaeva nägemine, et koos teise inimesega õnne kogeda.

Terapeut Sari Cooper jagab MSN Glo vahendusel kümme saladust, mis garanteerivad õnneliku suhte.

Väljenda oma tundeid

Üks terve suhte põhialuseid on see, et mõlemad osapooled on võimelised oma tundeid väljendama ja teist inimest kuulama, teab Cooper. Hea suhtlemismoodus on see, kui annad teisele märku, et sa mõistad teda. Partneri mõistmine ei pea tingimata tähendama, et sa oled temaga nõus, aga see näitab, et sa kuulad ja tunned huvi selle vastu, mis teisel on öelda.

Veetke koos võimalikult palju aega

Mida kaugemale teie suhe areneb - kolite kokku, saate lapsi - seda vähem võib teil olla aega vaid teineteise jaoks. Laste pärast muretsemine või majapidamistööde üle vaidlemine ei tekita emotsionaalset sidet ega intiimsust, mida niivõrd paljud inimesed igatsevad. Planeerige ühiseid ajaveetmisi, mil saate vaid teineteisele keskenduda.

Võidelge kindla eesmärgi nimel

Paaride nõustamisel võib mõnikord juttu olla probleemide kui mustade nõude kuhjumisest kraanikaussi. See tähendab seda, et teievahelised vaidlused ja probleemid muudkui kuhjuvad, täpselt nagu mustad nõud kraanikausis. Ärge laske sel juhtuda. Korraga mitme asja üle vaidlemine on kurnav, võtke probleeme ükshaaval käsile, siis suudate need kindlamini ka seljatada.

Saage uusi kogemusi

Tehke sageli midagi koos, et teie suhe oleks värske ning saaksite üheskoos uusi kogemusi. Olgu selleks seksika lelu kaasamine magamistoas, reisimine kaugetes riikides või koos mõne võõrkeele õppimine - tahate ju koos kasvada ja võib-olla ka üksteisele väljakutseid esitada, läbi ühiste kogemuste on seda kõige parem teha.

Väljenda tänu

Kõigile meeldib komplimente saada. Kiida teda selle eest, kuivõrd laheda kohtingu ta teile korraldas, et ta ei tunneks, justkui tema pingutusi ei hinnata, rõhutas Cooper. Tõenäoliselt inpireerib see teda sama tegema.

Sõlmige kokkulepe

«Paljudel paaridel on suulised kokkulepped, mis põhinevad harjumustel,» rääkis Cooper. Võib-olla oled sina teie suhtes parem kokkaja, kuid tahaksid, et mees ka vähemalt kahel päeval nädalas süüa teeks. Tunnustage üksteise tugevaid külgi ja aeg-ajalt muutke oma kokkulepet vastavalt üksteise soovidele.

Palu võimalust rääkimiseks

Kui sul mõlgub meelel mõni tundlikum teema, siis küsi partnerilt, kas on okei, kui sa sellest rääkima hakkad, enne kui pead maha pika monoloogi, millele ta võib-olla üldse tähelepanu ei pööra.

Olge spontaansed

Mäletad, kui lõbusad olid need ajad, mil te alles üksteist tundma õppisite? Säilitage seda maagiat ka siis, kui olete juba pikemat aega koos olnud. Üritage olla loomingulised, üllatage teineteist. Korraldage vaheldumisi üllatuslikke kohtinguid.

Ole sina ise

Paremuse poole muutumine ja kasvamine muudavad ka teie suhte paremaks. Üks olulisemaid asju suhtes olemise juures on see, et õpid iseenda kohta rohkemgi kui oma partneri kohta. Läbi selle, kuidas sa erinevatele olukordadele reageerid ja kuidas partner sulle väljakutseid esitab, oled sa sunnitud muutuma.

Ära loobu oma parimatest sõbrannadest

Muidugi on partner esimene, kellele tahad heade uudiste puhul helistada ning kelle õlal kurvemal hetkel nutta. Aga Cooperi sõnul on müüdiks muutunud see, et abikaasa peab olema su kõige parem sõber. Naised saavad sõbrannadega läbi teatud viisil ja sageli võib juhtuda, et naine ootab mehelt sama reaktsiooni, mille ta saaks oma sõbrannalt, kuid mees reageerib sootuks teisiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles