Pirgit Toomel: sõbranna mees lööb mulle külge

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mis inimestel viga on? Üks petab, teine peab plaani, kuidas armukest leida, kolmas lihtsalt valetab, neljas kasutab inimesi südametult ära jne. Üks hullem kui teine. Miks ma endiselt üllatun elu pahupoolt nähes? Ma peaks juba harjunud olema igasuguste mängurite ja petturitega. Kuid, kui mu sõbranna mees kutsub mind endale külla põhjusel, et privaatselt aega veeta, siis on mul ikka õigust ka pahane olla.

See on vana ütlus, et enda vallalised sõbrannad tuleb oma mehest eemal hoida, sest head nahka sellest kolmnurgast ei tule. On see naine, kes suurest kadedusest ja üksindusest hakkab teie pereelu lammutama või mees, kel löövad silmad värsket verd nähes särama. Totter on inimesi suhtestaatuse pärast enda elust välja lõigata, kuid tark naine teab, mis teeb.  

Ma ei tulnud selle pealegi, et meie kolmnurk võib olla ohuks nende perele, sest mina oma sõbrannade meestele silma ei tee ja külge ei löö. Milleks oma elu keeruliseks ajada, kui saab ka lihtsalt? Igale potile on oma kaas nagu õpetavad vanaemad oma tütrekesi varajases lapsepõlves. Mul ei ole vaja puutuda võõrast vara. Eriti olukorras, kus sellega kaasneb aastatepikkune draamade rägastik, mis arvatavasti lõppeb närviravi kuluga. See kõik ei ole seda vaeva väärt.

Oma naine pööras korra selja ja tema tahab kohe mind käperdama hakata. Need on momendid, mil mõtlen vallalise elu rõõmudele. Mul ei ole kodus meest, kes mängiks head pereisa, samal ajal seljataga sõbrannasid taga ajaks. Sel silmakirjalikkusel lihtsalt ei ole piire. Ta saatis oma naise ja lapse ämma juurde nädalavahetust veetma, põhjusel, et vana inimene vajab seltsilist. Tema aga peab tähtsaid töökohtumisi ette valmistama, et perele leib lauale tuua.

Minu jaoks oli täiesti tavaline neil pidevalt külas käia ja suurtel grillipidudel osaleda. Mul ei olnud aimugi, et mees on hakanud minust fantaasiaid looma ja soovib suhted järgmisele tasandile viia. Ma ei suutnud oma kõrvu uskuda, kui ta mulle rõõmsalt helistas, et külla kutsuda. Hõisates, et maja on ainult meie kahe päralt. Suurest imestusest küsisin mitu korda, kas ma sain tema kavatsustest ikka õigesti aru.

Mida sellises olukorras teha? Kuidas ma saan neile järgmine kord otsa vaadata ja nägu teha, et midagi ei ole juhtunud? Vältimine ei tule ka kõne alla, sest sõbranna saaks kohe aru, et midagi on juhtunud. Teades selle mehe iseloomu, võin kindel olla, et ta proovib minuga veel kord ühendust võtta. Ta ei jäta enne, kui on saanud, mida tahab. Järgmine härrasmees, kes mu elu keeruliseks teeb.

Mul ei ole südant, et öelda oma sõbrannale, kes ta mees tegelikult on ja mida ta mulle ütles. Isegi kui ma seda teeks, tooks see endaga kaasa ainult paksu pahandust ja tüli. Ta süüdistaks mind pere lõhki ajamises kogu valu ja vihkamisega. Võimatu on armastavale naisele selgeks teha, et tema enda abikaasa pööritab silmi ja tahab teiste naistega lõbutseda. Ma tean, et ta ei ole valmis tõde nägema, mistõttu on parem lihtsalt vaikida. Mina ei taha olla see inimene, kes talle ütleks, et ta ideaalne mees ei olegi nii ideaalne ja kogu pereelu sellega hävitaks. On aeg sellele sõprusele head aega öelda ja uued inimesed leida enda ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles