Nõuandeid, kuidas ilma ravimiteta valu leevendada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pea valutab? Ära torma kohe apteeki! Õnneks leiduvad mõned alternatiivsed variandid, kuidas valu leevendada.

Psühholoogid soovitavad: kuula oma lemmikmuusikat

Aju on keha valukontrollikeskus ja oma meeli on võimalik treenida, et need poleks niivõrd tundlikud ebamugavustunde suhtes, kirjutab Woman's Day.

Teadusajakirjas The Journal of Pain avaldatud uurimus näitas, et kui inimene keskendus konkreetsele meloodiale, siis tundis ta vähem valu. Oma osa selles on tähelepanu mujale juhtimisel: keskendud muusikale, mitte valule.

Võid proovida ka sügavalt hingamist - sisse hingates loe kuueni ning hinga seejärel aeglaselt välja - see aitab leevendada lihaspinget ning seeläbi muutub nõrgemaks ka valu. Kui kasutad taolisi tehnikaid regulaarselt, muutub su valutaluvus suuremaks.

Proovi nõelravi

Ühes katses prooviti, kuidas mõjub nõelravi erinevate valude korral. Katses osales umbes 18 000 inimest ning peaaegu pooled neist tunnistasid, et nõelravi aitas valu leevendada.

Nõelravi aitab kehal vallandada endorfiine, mis vähendavad ebamugavustunnet. Katse käigus selgus, et korra või kaks korda nädalas toimunud sessioonid mõjusid positiivselt selja-, kaela- ja õlavalu korral, samuti ka artriidi ja migreenide puhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles