Lugeja kirjutab: olen iseendale eeskujuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24 ja Sony Entertainment TV lugejamängu teemaks oli seekord naiselikkus ja ilu. Selle kirja autor peab kõige olulisemaks enesekindlust, mis teeb naise ilusaks.

Suvi on aastaaeg, mil naised leiavad, et on vaja veelgi rohkem investeerida välimusse, sest paljastada on võimalik veelgi enam. Milleks? Miks on vaja suvel nahast välja ronida pruuniks praetud ihu või pikemate juuste ja küünte nimel?

Mina isiklikult palju ei mõtlegi sellele, mis ma hommikul selga panna, ka sel suvel – riidekapp on varustatud nagunii ainult põhikomponentidega, milleks on siis meeste valged triiksärgid, valged kõrge säärega sokid, leopardi mustriga sallid, mingi paar pükse. Ah jaa, valged maikad unustasin mainida. Valgeid maikasid ja valgeid meeste triiksärke on mul nimelt kapis rohkem kui kontsakingi.

Otseselt selleks, et mind märgatakse, ei tee ma midagi – ma olen lihtsalt mina ise, nii seest kui väljast ning ma ei varja seda. Kõige ägedam asi aga on rosett, mida alatihti saab kupli otsa meisterdatud leopardimustrilisest sallist. Reaktsioon inimestelt on igal juhul garanteeritud – tagasihoidlik muie või vastupidi suurest imestusest valitseb näolapil tühjus. Sellist reaktsiooni nagu kohtasin Londonis, mis oli väga positiivne ning sellest sain veelgi enam juurde kindlust, ei ole siin, Eestis, ette tulnud. Kahju, et inimesed on nii kinnised.

Minu riietumist ongi tegelikult väga palju mõjutanud minu liikuv elu – kui kohvrisse ei mahu, jääb maha ning mõtlema peab ka sellele, et kõik asjad omavahel kokku sobiksid.

Suurt rolli mängivad minu elus ka inimesed, keda olen kohanud ning kohad, kuhu olen sattunud. Mind inspireerib peaaegu kõik – mitmevärvilisest jäätisest lihtsa halli kivini. Moeikooniks on mul alati olnud Karl Lagerfeld, kes kannab musta ja valget ning on loonud endale konkreetse imidži (ta tundub nii tugev ja kõikumatu). Ka Coco Chanel, kes leidis lihtsuse, riietudes meeste rõivastesse.

Vaatamata sellele, et mind mõjutavad ja inspireerivad väga paljud inimesed - minu eeskuju olen mina ise. Mina olen see, kes loob endale maailma enda ümber. Mina ise otsustan selle, kes ma olen ja mida mina teen. Ainult mina olen see, kes saab olla otsustajaks, mis saab edasi. Minu käes on võim olla mina ise.

Mis on minu meelest aga naiselik ja kütkestav? Leian, et enesekindlus on võti jõudmaks tulemuseni samm-sammult lähemale. Enesekindlus on see, mis paneb inimese muutuma ja tahtma muutuda. Kahtlused ja kõhklused tuleks ära unustada ning mitte millegagi ei tohiks üle pingutada, lihtsuses peitub võlu. Mis aga pole absoluutselt naiselik ja on muidu ka väga ebaeetiline, on suitsetamine, ropendamine, üleüldse igasugune ebaviisakas käitumine. Mainimata ei saa jätta ka seda, kui naine ei oska vastavalt oma vanusele riietuda.  

Naised, leidke üles sisemine mina ning ehitage seda üles nagu müüri – kiht kihi peale. See on sinu kaitsekiht, kest, mis muudab su tugevaks. Riideese üksnes kaunistab ning paneb veel enam raamidesse, vormides täiuslikkuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles