Seitse näitlejannat, kellele öeldi, et nad pole piisavalt ilusad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Winona Ryder
Winona Ryder Foto: AFP/SCANPIX

Raske on ette kujutada, et kaunid näitlejad, kes poseerivad nüüd tuntumate ajakirjade kaantel, puutusid oma karjääri alguses kokku arvamusega, et nad pole näitlejatöö jaoks piisavalt ilusad. Mõni neist näeb säärast suhtumist veel praegugi.

Huff  Post kogus kokku seitsme tippmeelelahutaja kogemused eelarvamustega, justkui poleks nende välimus edukaks näitlejatööks piisavalt hea.

Winona Ryder

Oma karjääri alguses sattus Winona casting’ule, kus näitejuht katkestas teda poolelt lauselt ja ütles: «Kuule, plika. Sa ei peaks olema näitleja. Sa pole piisavalt ilus. Sa peaksid minema tagasi sinna, kust tulid ja sa peaksid minema kooli. Sinus ei ole «seda».» 

Whitney Cummings

Midagi sarnast kogest ka Whitney Cummings. Tema esindaja ütles algajale näitlejannale, et too pole piisavalt ilus ja seepärast jääb ta alati «veidrikust käsilaseks». «Ja ta ise oli nagu troll,» lisas Whitney. «Ta oleks võinud tõrvikut kanda. Kui ma oleks teda baaris kohanud, ma poleks teda enda ligigi lasknud. Ja see oli siis mees, kes pidi otsustama minu saatuse üle.»

Sally Field

Näitlejanna Sally Field tunnistas ühes intervjuus, et enne «Sybili» esilinastust kuulis ta enda välimuse kohta väga palju negatiivseid kommentaare. ««Sybil» tuli välja ja kõik ütlesid, et töö on suurepärane, aga küll see Sally Field on kole!» meenutas ta.

Nia Vardalos

Näitlejannad puutuvad kokku ka sellega, et naistele on vähe erinevat tüüpi rolle. Nina kunagine agent ütles: «Sa pole piisavalt paks, et olla karakter-näitleja ja sa pole piisavalt ilus, et olla staar. Lisaks pole piisavalt Kreeka rolle. Seega ei saa ma sind rohkem esindada.»

Lea Michele

Nagu poleks see piisavalt alandav, kui naisele öeldakse, et ta on kole, aga Lea Michelele öeldi konkreetselt, milliseid iluoperatsioone tal vaja on. Kui ta oli 15, läks ta koos oma emaga uue mänedžeriga kokku saama. Too esitas neiule ultimaatumi, et kui Lea ei lase oma nina korrigeerida, siis ta temaga koostööd ei tee. «Barbra Streisand ei lasknud oma nina lõigata,» teatas Lea ema. «Ka sina ei tee seda.»

Kat Dennings

Kui 2012. aasta mais avaldati algaja näitlejanna Kat Denningsi profiil, soovitasid agendid tal maha võtta, päevitada, juuksed ära värvida ja oma hambad korda teha. Ta otsustas neid nõuandeid ignoreerida.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parkerit on tema välimuse pärast juba ammu kritiseeritud. 2007. aastal nimetas ajakiri Maxim ta isegi kõige «ebaseksikamaks naiseks maailmas». Karjääri alguses soovitati talle kõike, nii nina korrigeerimist kui kulmukuju muutmist ja muudki. Tema aga ei ole kunagi lasknud ennast neist kommentaaridest häirida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles