Lugeja kirjutab: koll

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beth Ditto
Beth Ditto Foto: AFP/SCANPIX

Naine24 ja Sony Entertainment TV lugejamängu teemaks oli seekord naiselikkus ja ilu. Selle kirja autor on leidnud huvitava meetodi, kuidas endale meelde tuletada, kui kaunis ja eriline ta on.

Pole olemas koledaid inimesi, on vaid ebakindlad isiksused. Endast lühidalt: lapsena oli mu hüüdnimi Koll. Hetkel olen kahekümnendates eluaastates ja oma välimusega väga rahul.

Mind on inspireerinud andekad naised, kes ei vasta üldistele ilustandarditele, kuid ei häbene ega ürita midagi teiste silmailuks muuta. Esimestena meenuvad siilisoenguga Sinead O´Connor, trullakas Beth Ditto, hambavahega Vanessa Paradis, lamedarinnaline Keira Knightley, nimekiri on tegelikkuses meeletu. Midagi varjata püüdes, paistab see üldjuhul veel enam välja, miks siis mitte seda juba uhkusega rõhutada?

Ometigi otsib ebakindel naine oma nõrkusele mõeldes võrdlust mõne täiesti erineva juhtumiga. Suure nina puhul kõrvutab ta end pigem nöbinina Britney kui Gisele Bundcheniga. Sellest tuleb loobuda, jagan meeleldi lugejatega oma võrdlusskeemi. Kui tahan enda omadustele hinnangut anda, mõtlen järgnevalt: mul on suur jalanumber nagu Milla Jovovichil, suur tagumik nagu J. Lopezil, lihavad tuharad nagu Alicia Keysil, lai nina nagu Rihannal ja nad kõik on kaunid naised.

Pole mõtet end kiusata ja mõnitada. Suurim alandus oma kehale on selle ebatervislik muuta üritamine. Geelküüned, liigne solaarium, ebaloomulik meik, ripsme- ja juuksepikendused – kõik võtavad aega, energiat, raha ning isegi tervist, kuid lõpptulemuseks on mass eristamatuid kaunitare, kes usuvad, et kõik mehed ihaldavad neid.

Vaid fassaadist lähtuvad mehed vaevlevad ilmselt ka ise sarnase enesehinnangukriisi käes. Väljakujunenud isiksusega vastassooesindajad hindavad hoolitsetud, kuid loomuliku välimusega naisi.

Armasta ennast sellisena nagu sa oled, vaid siis saavad seda teha ka teised!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles