Kui tahad suvel kaalu kaotada, tee väljas süües tarku otsuseid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on kätte jõudnud ja pole oluline, kas tahad kaalu kaotada mõne suurema sündmuse jaoks või lihtsalt selleks, et end paremini tunda, pole midagi hullemat, kui suvistel kohvikuõhtutel toidu vältimine.

Moekad dieedid ei anna pikas perspektiivis tulemusi, sa võid küll kiirelt kaalu kaotada, kuid kui naased oma «tavaliste» toitumisharjumuste juurde, tulevad kaotatud kilod kiirelt tagasi, kirjutab femalefirst.co.uk.

Seetõttu on aeg muutusteks. Naudi oma lemmiktoitu, kuid kaota samas ka kilosid. Kuidas see võimalik on? Kõik sõltub õigete otsuste tegemisest. Siin on mõned nõuanded, kuidas väljas söömas käies vähem kaloreid tarbida.

Ole salatitega ettevaatlik: mitte kõik salatid pole tervislikud, sest sageli on neile peale kallatud rasvased salatikastmed. Kui tahad salati tellida, palu, et salatikaste pannakse eraldi kõrvale.

Väldi saia: kui restoranis tuuakse lauale saiakorv, lükka see kohe endast eemale, ära hakka oma rooga oodates saia näksima. Saia süües ei pane sa tähelegi, kui palju sa sööd.

Kui armastad pastat: eelista tomatikastmeid juustuste ja kreemiste kastmete asemel. Tomatikastmes on tunduvalt vähem kaloreid.

Vaheta friikartulid välja: palu teenindajal oma roa juurde friikartulite asemel panna hoopis keedukartulid, juurvilju või lisaports salatit. Väikeste asjade muutmine annab kalorite mõttes suuri tulemusi.

Magustoit: kui tõesti tahad tükikest kooki süüa, telli see sõbra või kaaslasega kahe peale. Sel viisil saad magusa maitse suhu, kuid ei tarbi niivõrd palju kilokaloreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles