Miks on õudusfilmid seksikamad kui romantilised komöödiad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õudusfilmi vaatamas.
Õudusfilmi vaatamas. Foto: Panther Media/Scanpix

See on teada-tuntud trikk – kui poiss tahab tüdrukul ümbert kinni võtta, on seda kõige parem teha õudusfilmi vaadates. Nüüd aga väidavad teadlased, et õudusfilmid ongi seksikamad kui romantilised komöödiad.

«Hirmu tundes toodab meie aju kemikaali dopamiin, mis tekib ka siis, kui me oleme kellestki sisse võetud,» ütleb teadlane Michael Roizen. Lisaks tekib hirmununa kehas juurde ka eufoorilist hormooni serotoniini.

Dopamiin ja serotoniin on aktiivsed ka siis, kui oleme kellessegi armunud. Need ained tekitavad meis õnnetunnet ja on põhjuseks, miks armununa vähem süüakse ja vähem magatakse.

Kuna aga hirmununa tekivad kehas needsamad ained, ongi seksikus ja õudusfilmid omavahel seotud, kirjutab portaal You Beauty.

Psühholoog Art Markman sõnab: «Kohtingul romantilise komöödia asemel õudusfilmi vaatamine on samal ajal nii hirmutav kui ka erutav. See erutus ei kao kohe filmi lõppedes, vaid jääb su kehasse kauemaks. Seega, kui sulle su partner meeldib, võib ta tänu õudusfilmile hakata sulle veel rohkem meeldima.»

Jääb üle vaid loota, et sa oma kaaslase asemel ei armu mõnda tegelasse filmist...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles