Huvitavaid tervisenippe Mehhikost Islandini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maailm on suur ja lai. Ning tuhandetel kultuuridel on palju erinevaid nippe terve ja vormis püsimiseks. Toome teieni neist parimad:

Mehhiko: kasuta vürtse

Uurimused on tõestanud, et näiteks kurkum aitab pidurdada Alzheimeri tõve süvenemist; tšillipiprad aga panevad ainevahetuse kiiremini tööle ja aitavad kaalu kaotada, vahendab portaal iDiva.

Hispaania: tee uinak

Hispaanlased on kuulsad oma lõunaste siestade poolest ning ka üha rohkemad jaapanlased teevad päevaseid uinakuid, et olla tööl produktiivsemad. Eksperdid on ammu avastanud, et päevased uinakud mitte üksnes ei vähenda stressi, vaid ka parandavad mälu ning võivad aidata sul kauem elada ning kaalu langetada.

Lisaks väidavad uurimused, et inimestel, kes magavad neli korda nädalas 20-30 minutit on märgatavalt väiksem risk surra südamehaigustesse.

Island ja Jaapan: söö rohkem kala

Piisava koguse valgu saamiseks ei ole vaja süüa punast liha, sest punane liha võib põhjustada südamehaigusi. Palju kasulikum on tervislikku valku saada kalast ja teistest mereandidest. Lisaks leidub kalas palju ka omega-3 rasvhappeid.

Itaalia: kasuta värskeid toiduaineid

Kuigi töödeldud ja valmistooted tunduvad lihtsa ja kiire lahendusena, on nad suure suhkru ja soola sisalduse tõttu ebatervislikud. Võta eeskuju itaallastest ja kasuta palju värskeid just käesoleval hooajal saadaolevaid tooraineid.

Harju käima turul, kus on suur valik värskeid puu- ja juurvilju ning mereande.

Prantsusmaa: keskendu söömisele

Prantslastel pole kombeks söömise ajal televiisorit vaadata nagu paljudel teistel. Lisaks võtavad nad toidu nautimiseks alati aega.

Söömisele keskendudes naudid sa seda toimingut rohkem ja sööd tänu sellele aeglasemalt ning niiviisi ka vähem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles