Kümme viisi, kuidas trenni tegemata kaalu langetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kiire elutempo juures võib olla raske leida trenniks aega. Portaal Madame Noire toob välja kümme lihtsat nippi, mis aitavad sul kaalu langetada.

Väldi autot

Juhul kui sa ei pea kuhugi väga kaugele minema, vali autoga sõitmise asemel rattaga sõitmine või kõndimine. Varu endale aga umbes 15 või 20 minutit rohkem aega kohalejõudmiseks. 20 minutit tempokat kõndi põletab umbes 200 kilokalorit!

Kuula muusikat

Kuula kodus olles nii tihti kui võimalik muusikat, sest muusika paneb sind iseenesest end rohkem liigutama – näiteks nõusid pestes puusi nõksutama ja koristades tantsima. Mida aktiivsem oled, seda rohkem kaloreid kulutad.

Söö selleks, et elada – mitte vastupidi

Paljud inimesed on unustanud, et toidu ülesanne on sind elus hoida ja sulle päevasteks tegevusteks piisavalt energiat anda. Toit pole meelelahutuseks ega lohutuseks. Jäta see meelde ja lõpeta ülesöömine, mille tagajärjeks on väsimus ja kõhuvalu.

Planeeri rohkem seksi

Leppiga oma partneriga kokku, et te seksite rohkem! Lisaks sellele, et seks põletab kaloreid, ei taha sa ju enne seda ka oma kõhtu pilgeni täis pugida.

Koosta eelarve

Koosta endale range eelarve selle kohta kui palju sa võid iga nädal toidule kulutada ja pea sellest ka kinni. Muidugi ei tähenda see odavale rämpstoidule üleminekut, vaid rohkem toorainete ostmist. Niiviisi sööd sa mõõdukamalt, sest muidu ei jätku sul lihtsalt nädala lõpus enam raha.

Loe kaloreid

Pole küll lõbus teada, kui palju kaloreid see jäätis sulle andis, kuid see on reaalsus. Vaata alati paki pealt üle, kui palju kaloreid üks või teine toit sulle annab ja sinu üllatuseks võib mõni kerge eine muutuda tohutuks kaloripommiks.

Söö aeglaselt seeduvaid toiduaineid

Kuna sellised toiduained jäävad su kõhtu kauemaks, annavad nad sulle pikemaks  ajaks täiskõhutunde. Suurepärased on näiteks köögiviljad, pruun riis ja kaerahelbepuder.

Söö õhtusöök varem

Kui su õhtusöök jääb väga hilja peale, ei kasuta su keha enam toidust saadud energiat ära ja söödud kalorid muutuvad lihtsamini rasvaks. Söö vähemalt neli tundi enne magamaminekut ning ürita selle aja jooksul end võimalikult palju liigutada, mitte lihtsalt televiisorit vaadata.

Söö samadel kellaaegadel

Ürita iga päev süüa samadel kellaaegadel. Su ainevahetusele meeldib rutiin.

Söö väiksemate ampsudega

Väiksemaid ampse süües närid sa toidu rohkem läbi ja näritud toitu neelates saab su kõht paremini aru, millal ta täis saab. Suuri ampse võttes ja toitu pea tervena alla neelates sööd sa rohkem, sest su kehal läheb kauem aega mõistmaks, kui palju toitu sa juba alla oled neelanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles