Kuidas muuta suvine jooksutrenn nauditavaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kes küll vajaks järgmise paari kuu jooksul jooksulinti? Soojad ilmad ja pikad suvepäevad on justkui loodud õues jooksmiseks. Et aga jooksmist täiel rinnal nautida, soovitab portaal PopSugar järgida neid viite nõuannet.

1. Vali õige kellaaeg. Tõeliselt kuuma suvepäevaga pole keskpäevane aeg jooksmiseks eriti sobilik. Kuid liiga palav ilm ei ole vabandus, et trenn vahele jätta: mine jooksma kas hommikul vara või õhtul hilja.

2. Joo piisavalt vett. Kuumaga vajab meie organism rohkem vett kui jahedama ilmaga, seega ära unusta juua piisavalt vett kogu päeva vältel. Nii väldid sa ohtu, et lihased jooksu ajal krampi tõmbavad või sa end veepuuduse tõttu kehvalt tunned.

3. Kanna sobivaid riideid. Suvel pole puuvillaste riietega jooksmiseks parim aeg. Vali materjalid, mis  lasevad su kehal hingata ja imavad niiskust. Nii ei hakka sa jooksu ajal ülemääraselt higistama ja tunned end palju paremini.

4. Kaitse end päikese eest. Isegi kui sa ei jookse keskpäeval, on suvised päikesekiired tugevad. Seega kaitse enda nahka kindlasti päikesekreemiga, kanna mütsi ja sportimiseks mõeldud päikeseprille.

5. Anna kehale aega maha jahtuda. Kuigi lõdvestus on tähtis peale igat trenni, on see eriti tähtis suvel palavaga. Trenni lõpus vähenda järk-järgult selle intensiivsust ja ära unusta lõpus kindlasti venitada. Nii on su kehal aega maha jahtuda ja sa väldid ülekuumenemise ohtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles