Nõuandeid, kuidas suvel värvitud juukseid kaitsta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuumuse ja kuivuse vältimine on võimatu, kui väljas lõõmab soe suvepäike. Seetõttu palus Huff Post juustevärvieksperdil Meg Sanchez-Hartiganil jagada nõuandeid, kuidas suvel värvitud juukseid kaista.

Kata oma juuksed päikese eest

Suurim juuste vaenlane suvel on liigne kogus päikest. Kui sul on juustes triibud, siis päike kiirendab nende helenemist, mis võib juukseid veidike kõrvetada. Kanna suvel kübarat või pearätti nii tihti, kui vähegi võimalik. Ka tumedad juuksed pleegivad päikese käes ära, seega varja neid otsese päikesevalguse eest.

Kloor ei tee juustele head

Basseinivees leiduvad karmid mineraalid jätavad juustele kergelt roheka varjundi ja mida heledamad on juuksed, seda märgatavam see roheline on. Poelettidel leidub õnneks šampoone, mis aitavad vabaneda kogunenud mineraalidest, kuid rohelist tooni need ära ei pese. Pöördu juuksuri poole, kes sulle spetsiaalse juusteravi teeb.

Sära olgu brünettide ja punapeade parim sõber!

Pruunide ja punaste juustega naised peaksid olema väga ettevaatlikud, et nende juuksed ei pleegiks roostekarva. Külasta juuksurit oma tavaliste värvimiskordade vahel ja hellita juukseid särakuuriga, et anda neile värskust ja läiget.

Šampooniga pesemisel kasuta külma vett

Šampooniga juuste pesemisel tuleks meeles pidada sama põhimõtet, mida pesu pesemisel: mida külmem on vesi, seda paremini jääb värv juustele. Vähemalt korra oma duši lõpus võiksid juustele külma vett lasta, et need säravamaks muuta.

Pole aega juukseid pesta? Kasuta palsamit

Soolane vesi võib juustele võimsat tekstuuri anda, kuid samas võib see ka juukseid kuivatada. Kui sul pole aega oma juukseid pärast randa pesta, kasuta vähemalt palsamit või niisutavat stiliseerimiskreemi, mis juukseid pehmemaks ja siledamaks muudaks. Võid kasutada ka kuiva šampooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles