Võta oma päevast kõik, mis võtta annab

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas päevad jooksevad sust mööda nagu see nunnu kutt iga päev su majast? Women’s Fitness Magazine jagab nippe päeva pikendamiseks.

1.     Kuula oma keha

Ürita hakata ärkama varem – su kehale meeldiks kõige rohkem ärgata päiksetõusu ajal. Vastavalt sellele mine ka magama varem ja sa näed, et sa oled tänu sellisele rütmile palju produktiivsem.

2.     Alusta päeva venitustega

Alusta oma päeva mõnede lõdvestavate venitustega, et jahtunud lihased käima panna. Lõdvestunud lihased mõjuvad hästi sinu vaimsele pingele – täpselt see, mida enne hommikust tipptundi vaja.

3.     Leia aega hommikuseks jalutuskäiguks

Varasem ärkamine annab sulle aega hommikuseks jalutuskäiguks, mis ei ole hea üksnes südame-veresoonkonnale ja kalorite kulutamiseks, vaid annab sulle võimaluse ka oma mõtete koondamiseks ja päevase koguse D-vitamiini saamiseks.

4.     Söö istudes hommikust

Kas su tavaline hommikusöök on tööle kiirustades alla kugistatud saiake? Selle asemel leia aega istuda laua taha ja süüa korralik hommikusöök, mis hoiab su kõhu korralikult täis kuni lõunani. Täis kõhuga on su hommikupoolik tööl produktiivsem ja sul ei kulu aega näksimisele.

5.     Koosta nimekiri

Su laud on eesootavast paberitööst lookas? Lõpetamist ootavates töödest nimekirja tegemine ja sellega asjade tähtsuse järjekorda panemine aitab sul tähelepanu koondada ja hoiab edaspidi su aega kokku.

6.     Liiguta end

Näiteks kiirem jalutuskäik lõunapausi ajal või Pilatese või jõutreening õhtupoolikul vabastab su õnnehormoone väga suurel hulgal.

7.     Tee väike lõunauinak

Oled igal pärastlõunal väsinud? Lühikesed paariminutilised tukastamised (jah, isegi su töölaua taga) annavad su ajule uut energiat olla õhtupoolikult aktiivsem.

8.     Rahusta oma meeli

Võte endale mõni hetk päevast ja otsi mõni mõnus koht, kus hetkeks mõtete mõlgutamiseks silmad sulgeda. Regulaarne mediteerimine leevendab stressi ja närvilisust ning nii suudad sa ülejäänud ajal rohkem tööd teha.

9.     Võta aega endale

Kas see on poodlemine või kurnav trenn, võta nädalas paar tundi aega tegemaks asju, mida sa tõeliselt naudid.

10.  Maga

Rahulik ja piisav öine uni tagab selle, et sa ärkad puhanuna ja energiast pulbitsevana!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles